Brezilya, Çin ile ortak ürettiği uydusunu fırlattı

Brezilya, 20 yıllık geçmişe sahip uzay çalışmalarında, Çin ile birlikte geliştirdiği dördüncü uydusunu bugün uzaya fırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya, Çin ile ortak ürettiği uydusunu fırlattı

Brezilya, 20 yıllık geçmişe sahip uzay çalışmalarında, Çin ile birlikte geliştirdiği dördüncü uydusunu bugün uzaya fırlattı. Çin'nin Shanxi bölgesinden sabah saatlerinde fırlatılan ve başarıyla yörüngesine yerleşen uzay mekiği, bir önceki uydunun görevini devralacak.

2 yıllık çalışmanın ürünü olan CBERS-3 uydusunda Brezilya yapımı MUX ve WFI kameraları ile birlikte Çin yapımı IRS ve PANMux kameraları kullanıldı. Yüksek teknoloji ile donatılan yeni uzay mekiği, yerden 67 metre yüksekliğe kadar yüksek çözünürlüklü görüntü alıp merkeze hızlı bir şekilde aktarabiliyor.

Mekiğin başarıyla fırlatılmasının ardından yapılan açıklamada CBERS-3 uydusunda kullanılan kamera teknolojisinin şuana kadar yalnızca 7 ülke (ABD, Fransa, Rusya, Hindistan, Japonya, Çin ve İsrail) tarafından üretilebildiği ve Brezilya'nın da artık bu kapasiteye sahip bir ülke konumuna yükseldiği belirtildi.

Ayrıca Çin ile yüzde 50 ortaklık modeli üzerinden üretilen uydunun yeni ve gelişmiş bir versiyonunun tasarımına şimdiden başlandığı ve iki yıl içinde tamamlanacağı ifade edildi.

Uydu vasıtasıyla elde edilecek görüntüler daha çok Amazon bölgesindeki orman yıkımını kontrol altına almak ve tarımsal gelişime katkı sağlamak için kullanılacak. CİHAN

Yorumlar