Bozdağ: Almanya’da polis kurşunuyla öldürülen Emrah Kara olayının takipçisiyiz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye olarak Almanya’da polis tarafından vurularak öldürülen Emrah Kara olayın takipçisi olduklarını kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: Almanya’da polis kurşunuyla öldürülen Emrah Kara olayının takipçisiyiz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye olarak Almanya’da polis tarafından vurularak öldürülen Emrah Kara olayın takipçisi olduklarını kaydetti. Bozdağ, "Polisin sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesi, meşru müdafaa sayılmaz sayılamaz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede Emrah Kara adlı vatandaşın Alman polislerince vurularak öldürülmesinin meşru müdafaa sayılamayacağını kaydetti. Bozdağ, "Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde Emrah Kara adlı vatandaşımızın öldürülmesi, hepimizi üzmüştür. Allah rahmet etsin. Hasta olduğu halde Emrah Kara'nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun, bizzat polis tarafından ihlalidir. Polisin sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesi, meşru müdafaa sayılmaz sayılamaz. Alman hükümetinden ve yetkililerden, bu ölüm hadisesinin şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bekir Bozdağ, ayrıca Türkiye olarak bu konudaki soruşturma ve yargılamanın hukuka uygun ve adil sonuçlanmasının takipçisi olduklarını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar