'Boston Maratonu' geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor

Bu yıl 118. kez ve geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen Boston Maratonu'nda Amerikalı Meb Keflezighi erkeklerde birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Boston Maratonu' geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor

Bu yıl 118. kez ve geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen Boston Maratonu'nda Amerikalı Meb Keflezighi erkeklerde birinci oldu. 1983 yılından beri ilk defa bir Amerikalı maratonu birinci olarak bitirdi.

Geçen yıl düzenlenen Boston Maratonu’nda düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 250’den fazla insan yaralanmıştı. 36 bin sporcunun katıldığı maraton, Boston’a 50 kilometre uzaklığındaki Hopkinton kasabasından başlayarak şehre ulaştı. Büyük güvenlik önemleri altında gerçekleştirilen Boston Maratonu’na önceki yıllara göre tarihi bir katılımın olduğu gözlendi. Sporcular, bu kadar katılımın olacağını tahmin etmediklerini ilk defa bu kadar kalabalık bir yarış gördüklerini ifade etti.

Maratonun başlama çizgisinde konuşan Massachusetts Valisi Deval Patrick koşunun geleneksel bir aile geleneği olarak devam ettirilebilmesi için sıkı güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. Geçen yıl bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için bir dakikalık saygı duruşundan sonra maraton başladı.

Bu yılki maratona geçen yıldaki bombalı saldırılarda yaralanmış ve hayatını kaybedenlerin yakınları için de yer ayrıldı. Saldırılar nedeniyle geçen yılki halk maratonunu tamamlayamayan 5 bin 633 koşucu bu yılki yarışı bitirmek için koştu.

Maratonu ve bitiş çizgisini seyretmek isteyenler için toplam 150 kamera kuruldu.

Resmi kıyafetli polislerin yanı sıra yaklaşık 3 bin 500 sivil polis, kalabalığın içinde görev yapıyor. Polis, maraton güzergahında 100 kamera ve bomba düzeneklerini koklayabilen köpeklerle görev yapıyor. Güvenlik güçleri koşu alanına büyük sırt çantası ve büyük boyutlu içecek sokulmasına izin vermiyor. Geçen yıl düzenlenen Boston Maratonu’nda bitiş çizgisine yakın 10 saniye arayla düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş iki bombanın patlamsı sonucu 3 kişi ölmüş ve 264 kişide yaralanmıştı. Olayın failleri oldukları belirlenen Dzokhar Tsarnaev yaralı ve ağabeyi Tamerlan Tsarnaev ise ölü geçirilmişti.

Tarihi Boston Maratonu'nun şehrin ekonomisine 175 milyon dolardan fazla katkı sağlaması bekleniyor CİHAN

Yorumlar