Bosna’nın eski din işleri reisinin siyasete atılacağı iddia edildi

Bosna-Hersek’in eski Reisu-l-uleması Mustafa Ceriç Efendi'nin parti kurarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bosna’nın eski din işleri reisinin siyasete atılacağı iddia edildi

Bosna-Hersek’in eski Reisu-l-uleması Mustafa Ceriç Efendi'nin parti kurarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddia edildi. Mustafa Ceriç Efendi ise iddiaları, “Henüz hiçbir şey belli değil, bekleyip görün.” sözleriyle değerlendirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre Dünya Boşnak Kongresi (SBK) ve Boşnak Bilimleri Akademisi’ni (BANU) kuran Mustafa Ceriç, parti kurma projelerine henüz onay vermedi. Fakat Sırbistan’da parti tecrübesine sahip Sancak Müftüsü Muamer Zukorliç Efendi ile bu yönde bir hazırlık yapıldığı iddia edildi.

Boşnak Milli Vakfı Başkanı Hako Dulyeviç, geçen hafta 'Dünya Boşnak Kongresi Başkanı Dr. Ceriç’e Boşnakları birleştirecek siyasi bir girişimde bulmasını gerektiğini' anlatan açık bir mektup göndermişti. Dulyeviç, “Boşnak siyasi liderleri ve onların partileri tamamen yönlerini kaybetti. Bu devletin ve insanların kimliklerin sağlıklı bir şekilde korunması için sizin harekete geçirmeniz gerekiyor.” demişti.

Kongrenin internet sitesinde geçtiğimiz ay yayınlanan bir yazıda ise eski diyanet reisi hakkında 'Boşnak gemisinin Nuh’u' ifadesi kullanılmıştı.

Mustafa Ceriç’in parti kurması halinde, bu ülkedeki 184. siyasi parti olacak. Bosna’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri 12 Ekim'de yapılacak. CİHAN

Yorumlar