Bosna'da hükümet karşıtı gösteriye katılım düşük oldu

Bosna-Hersek'in farklı şehirlerinden gelen hükümet karşıtları bugün başkent Saraybosna'daki Federal Hükümet binası önünde gösteri yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bosna'da hükümet karşıtı gösteriye katılım düşük oldu

Bosna-Hersek'in farklı şehirlerinden gelen hükümet karşıtları bugün başkent Saraybosna'daki Federal Hükümet binası önünde gösteri yaptı. Gösteriye katılım, yağışlı havanın da etkisiyle düşük oldu.

Eylemciler; Federal Hükümet'in istifasını, kamu şirketlerinin özelleştirilmesinin durdurulması ve Şubat ayındaki protestolara katılanlar hakkındaki suçlamaların düşürülmesini talep etti.

Gösteri için ülkenin kuzeydoğusundaki Srebrenik'ten gelen Feyziç Suleyman, "Burada tek bir amaçla geldik, o da yirmi yıl boyunca kanımızı emen bu pis hükümetin değiştirilmesidir. Biz Srebrenik'te birçok şeyi başardık, temsilcilerimizin maaşları kestik, birçok patronu değiştirdik, işe alma süreçlerini tekrar inceliyoruz." dedi.

Bugoyno şehrinden gelen gazi ve savaşta esir düşüp kamplarda kalmış İbro Hasanagiç ise ülkede kendisi gibi 20 yıldır işsiz birçok insan olduğunu belirtti.

Bu arada Federal Hükümet Başbakanı Nermin Nikşiç ve bakanların özel oturum için bugün Mostar'a gittiğini öğrenen göstericiler, bakanların kendilerinden kaçtığını öne sürdü. CİHAN

Yorumlar