Bosna'da hükümet karşıtı gösterilere katılım düşük oldu

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Şubat ayında başlayan hükümet karşıtı gösteriler sürüyor.Bosna'nın Tuzla, Bugoyno, Zenitsa, Srebrenik ve diğer şehirlerinden yürüyerek gelen 200 kadar gösterici, Bosna-Hersek Federasyonu Meclisi önünde...

Google Haberlere Abone ol
Bosna'da hükümet karşıtı gösterilere katılım düşük oldu

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Şubat ayında başlayan hükümet karşıtı gösteriler sürüyor.

Bosna'nın Tuzla, Bugoyno, Zenitsa, Srebrenik ve diğer şehirlerinden yürüyerek gelen 200 kadar gösterici, Bosna-Hersek Federasyonu Meclisi önünde eylem yaptı. Ülkedeki sosyal ve ekonomik gidişattan memnun olmadıklarını belirten göstericilere Bosna'ya bağlı Sırp Cumhuriyeti'nden gelen Boşnaklar da destek verdi.

Zenitsa-Doboy kantonundan gelen Meliha Bayramoviç işlemeyen hükümetten memnun olmadıklarını söyledi devletin her kademesinde işlerin rüşveti ile yürüdüğünü ileri sürdü. Bayramoviç, "Bizde kanunlar bazıları için geçerli, bazıları için değil." dedi.

Srebrenik'ten gelen bir gazi ise aralarında 200-300 kilometrelik yolu yürüyerek gelen insanlar olduğunu belirterek, eyleme destek vermeyen Saraybosnalılara tepki gösterdi: Saraybosna'dan sadece bizi durduran ve kısıtlayan polis memurları geldi. Köprüyü geçmemize ve Saraybosna Kütüphanesi'nin açılışına gitmemize müsaade etmediler. Biz bu devlet için mücadele ettik, daha iyi bir sonucu hak ettik." şeklinde konuştu.

Saraybosnalı Mustafa da hükümeti yasadışı tutuklamalarından dolayı protesto ettiğini ve gösteri hakkını kullanmasından dolayı tutuklanan vatandaşların serbest bırakılmasını talep ettiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar