Bosna'da helikopterli kurtarma operasyonu

Bosna-Hersek'te üçüncü gün devam eden sel ve heyelan nedeniyle çok sayıda evi su basarken, iki kişi hayatını kaybetti. Sel felaketinden en çok kuzeydeki Maglay şehri etkiledi.Ülkenin kuzeyinde bir cami de dahil olmak üzere çok sayıda bina...

Google Haberlere Abone ol
Bosna'da helikopterli kurtarma operasyonu

Bosna-Hersek'te üçüncü gün devam eden sel ve heyelan nedeniyle çok sayıda evi su basarken, iki kişi hayatını kaybetti. Sel felaketinden en çok kuzeydeki Maglay şehri etkiledi.

Ülkenin kuzeyinde bir cami de dahil olmak üzere çok sayıda bina sel suları sebebiyle yıkıldı. Maglay'da askerî helikopterler de kurtarma çalışmalarında aktif görev aldı.

RAFTİNG SPORCULARI DA BOTLARIYLA ÇALIŞMALARA KATILDI

Arkadaşlarıyla Konyits şehrinden gelen Hodzic Yasmin, 4 bot ve 16 kişilik ekiple kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi.

Başka bir sporcu da "Biz gurup olarak rastgele toplandık, devletin ya da başka bir organizasyonun üyeleri değiliz." dedi.

Felaket bölgesine askerî helikopterle gelen raftingciler, botlarını şişirerek çalışmalara başladı.

HAMİLE KADIN HELİKOPTERDE DUA ETTİ

Yüzbaşı Fahrudin Muyagiç'in emrindeki birlikler hamile bir kadının da aralarında olduğu çok sayıda insanı kurtardı. Mugayiç, heyelanın meydana geldiği bir köye ise boş alan olmaması sebebiyle inmeyi başaramadıklarını ifade ettti.

Hamile kadınını ise karnını tutarak sürekli dua ettiği görüldü.

Mugayiç, kendisinden yarım isteyenlere, "Herkes yardım istiyor. Elimde 100 tane helikopter olsaydı hepsini doldurabilirdik." dedi.

Nehir boylarındaki Klyuç, Zepçe, Begov Han ve Zelyezno Polye'de de su baskınları sebebiyle çok sayıda insan yardım bekliyor.

SIRP BAKAN VE ÖĞRENCİLER MAHSUR

Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin Eğitim ve Kültür Bakanı Goran Mutabciya'nın Doboy şehrinde 109 öğrenci ile bir okulda mahsur kaldığı bildirildi. Tahliye için yaklaşık 40 bota ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Şehre elektrik ve su verilemiyor. Zavidoviçi şehrinde yaklaşık 250 ev tahliye edildi.

Avrupa Birliği'nin EUFOR birliği, hava şartları sebebiyle helikopter kaldıramadıklarını fakat Bosna Ordusu'na yakıt verdiklerini açıkladı. Hava şartlarının iyileşmesi durumunda EUFOR helikopterleri de çalışmalara katılacak. CİHAN

Yorumlar