Bosna'da Cumhurbaşkanlığı binası ateşe verildi

Bosna-Hersek'te üç gündür devam eden gösterilerde tansiyon yükseldi. Başkent Saraybosna'da kanton binasının ardından Cumhurbaşkanlığı binası da ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol
Bosna'da Cumhurbaşkanlığı binası ateşe verildi

Bosna-Hersek'te üç gündür devam eden gösterilerde tansiyon yükseldi. Başkent Saraybosna'da kanton binasının ardından Cumhurbaşkanlığı binası da ateşe verildi. Binalarda yağmalandı. Özel kuvvetlerin müdahalesiyle göstericiler binadan çıkarıldı.

Saraybosna'daki protestocuları önce Kanton binasının hükümeti yaktı cumhurbaşkanlık binasında pencere ve kapıları kırıldı, ve hırsızlık yaptı. Cumhurbaşkanlık binası da daha sonra yakıldı. 'Abdullah Nakaş' genel hastanesine şu ana kadar yaralı 30 polis ve gösterici getirildi.

Olayların ardından açıklama yapan Bosna-Hersek İslami Birliği Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi; şiddet olaylarının, var olan sorunları daha da kötüleştireceğini belirtti. Kavazoviç Efendi, "Bosna'da memnuniyetsizlik uzun zamandır mevcut. İktidar ve milletvekilleri sorumluluktan kaçamaz." dedi. Bununla birlikte bu sorunların sükunet ve sulh içinde dile getirilmesini istedi. CİHAN

Yorumlar