Bosna ve Sırbistan'da 20 kişi öldü, Sırp bölgesinde hırsızlıklar başladı

Bosna-Hersek ve Sırbistan'ı vuran sel felaketinde en az 20 kişi hayatını kaybetti. Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde ise tahliye edilen evlerden hırsızlık yapılmaya başlandığı rapor edildi.Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin...

Google Haberlere Abone ol
Bosna ve Sırbistan'da 20 kişi öldü, Sırp bölgesinde hırsızlıklar başladı

Bosna-Hersek ve Sırbistan'ı vuran sel felaketinde en az 20 kişi hayatını kaybetti. Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde ise tahliye edilen evlerden hırsızlık yapılmaya başlandığı rapor edildi.

Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin polis müdürü Goyko Vaşiç, Doboy şehrindeki suların çekilmesinden sonra 6 kişinin cesedini bulduklarını söyledi. Boğulan insanların kimlikleri henüz tespit edilmedi. Polis müdürü Vasiç bir kişinin Şamats'ta da hayatını kaybettiğini hatırlattı ve Bosna-Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde ölenlerin sayısının 10'a ulaştığını belirtti. Bosna-Hersek Federasyonu'nda 6, Sırbistan'da ise en az 4 kişi daha hayatını kaybetti.

EVLERDEN HIRSIZLIKLAR BAŞLADI

Belgrad'da bulunan Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, ölen 6 kişinin ailelerine başsağlığı diledi ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Sırp Cumhuriyeti Polis Müdürü Vasiç ise Doboyda elektrik ve suların kesildiğini, terk edilen evlerin ise hırsızlara karşı korumasız olduğunu ifade etti. Vasiç, "İnsanlar ancak kendi evlerine döndükleri zaman tam zararı öğrenmiş olacağız." dedi.

Srbats belediyesinde ise bir kişi tahliye operasyonu sırasında kayboldu. Kurtarma ekibinin botunun ters dönmesi sonucu iki kişi suya düştü. Bir kişi kurtarılırken, diğerine ulaşılamadı. CİHAN

Yorumlar