Bosna Diyaneti'nin düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına büyük ilgi

Peygamber Efendimiz’i (s.a.s) başta gençler olmak üzere geniş kitlelere daha iyi tanıtmak amacıyla Türkiye’de düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının bir benzeri Bosna-Hersek’te düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bosna Diyaneti'nin düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasına büyük ilgi

Peygamber Efendimiz’i (s.a.s) başta gençler olmak üzere geniş kitlelere daha iyi tanıtmak amacıyla Türkiye’de düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının bir benzeri Bosna-Hersek’te düzenlendi. Ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı konumundaki İslami Birlik Riyaseti tarafından organize edilen yarışma kapsamında gençler, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ kitabının Boşnakça tercümesinden teste tâbi tutuldu. En başarılı öğrenciler Türkiye gezisiyle ödüllendirilecek.

Başkent Saraybosna'nın yanı sıra Mostar, Zenitsa, Tuzla, Banya Luka, Bihaç gibi 18 şehirde 2 binden fazla öğrencinin katıldığı sınav dün yapıldı. Riyaset adına organizasyonu gerçekleştiren Dr. Nezir Haliloviç, yaptıkları araştırmalarda öğrencilerin büyük bölümünün Siyer-i Nebi’yi okumadığını tespit ettiklerini ifade etti. Haliloviç, “Daha sonra Bosna çapındaki bütün din kültürü öğretmenlerine bir yazı gönderdik ve böyle bir yarışma için öğrenciler bilgilendirmelerini istedik.” dedi.

Bu yarışma için ‘dili gençlere yakın gelen’ Sonsuz Nur’u tercih ettiklerini belirten Nezir Haliloviç, “Bosna-Hersekli okuyucuları da bu seçime olumlu tepki verdi ve herhangi bir ikilem yaşamadık. Öğrenciler kendi aralarında yarışmalar düzenleyerek ve öğretmenleriyle müzakere ederek sınava ciddi şekilde hazırlandı. Güzel bir gelenek başlattığımızı düşünüyorum. Artık her yıl siyer konulu yarışmalar yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Başkent Saraybosna’daki Buça Potok lisesine sınav için gelen öğrenciler yarışma sayesinde hem Siyer-i Nebi konusundaki bilgilerinin arttığını hem de bundan sonraki hayatları için en güzel örnekleri aldıklarını ifade etti.

Adnana adlı kız öğrenci, hayatında örnek olarak aldığı Hz. Peygamber’i (s.a.s) anlatan Sonsuz Nur kitabını çok beğendiğini belirterek, “Bence bu kitap okullarda müfredata girmeli.” dedi.

Mediha Arnaut ise “Yarışmada ödül kazanamasak bile birçok yeni şey öğrendik ve yeni arkadaşlarla tanışma fırsatımız oldu. İnşallah bu yarışma önümüzdeki yıllarda da yapılır.” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan Boşnakça Sonsuz Nur kitabı, şu ana kadar 5 baskı yaptı. Birçok Boşnak din alimi ve yazar, eserin bu alanda büyük bir katkı yaptığını ifade ediyor. CİHAN

Yorumlar