Boş manastırlar, mültecilere tahsis edilecek

Almanya'da Stuttgart- Rottenburg Piskoposluğu, Ravensburg bölgesindeki Weingarten kasabasında uzun zamandır boş duran Benedikt Manastırı’nı mültecilerin konaklaması için tahsis edecek.

Google Haberlere Abone ol
Boş manastırlar, mültecilere tahsis edilecek

Almanya'da Stuttgart- Rottenburg Piskoposluğu, Ravensburg bölgesindeki Weingarten kasabasında uzun zamandır boş duran Benedikt Manastırı’nı mültecilerin konaklaması için tahsis edecek. Piskopos Gerhard Fürst’ün bir toplantıda konuyu önermesi üzerine yapılan oylamada kiraların artması ve kampların yetersiz kalması nedeniyle zorluk çeken mültecilere manastırın kapıları açıldı. Hz. İsa’nın “Ben bir yabancı ve barınaksızdım, siz beni kabul edip kucak açtınız.” sözünü hatırlatan piskopos, “Manastırı mültecilere tahsis etmek pozitif bir karar. Şimdi yetkililer manastırı nasıl ve ne şekilde kullanacaklarını açıklamalı.” dedi.

Eyaletin Avrupa Birliği Bakanı Peter Friedrich (SPD), kilisenin bu kararını olumlu bulduğunu açıkladı. Friedrich, “Eyalet bu kararı memnuniyetle kabul eder. Bu durumda daha fazla mülteci kabul edebiliriz. Suriye ve Akdeniz bölgelerinden gelen mültecilere yardımcı olmuş oluruz.” dedi. Weingarten Akademi Rottenburg Başkanı Rainer Öhlscläger de kararı olumlu bulduğunu açıklayarak binanın elektrik ve yangın sisteminin elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Eyalet hükümeti de önümüzdeki Kasım ayında mülteci kanununda bazı değişiklikler yapacağını, geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. CİHAN

Yorumlar