Bomba yüklü kamyonet, Nijerya’da pazarı kana buladı

Görgü şahitleri, Nijerya’nın Maiduguri şehrinde bir pazar yerinde meydana gelen patlama sonucu en az 12 kişinin öldüğünü bildirdi. Adının açıklanmasını istemeyen şahitler, bombaların kamyonetteki kömür yükünün altına saklandığını...

Google Haberlere Abone ol
Bomba yüklü kamyonet, Nijerya’da pazarı kana buladı

Görgü şahitleri, Nijerya’nın Maiduguri şehrinde bir pazar yerinde meydana gelen patlama sonucu en az 12 kişinin öldüğünü bildirdi. Adının açıklanmasını istemeyen şahitler, bombaların kamyonetteki kömür yükünün altına saklandığını söyledi.

Bölgede esnaflık yapan Musa Yobe, patlamanın sabah market 8.00’de açıldıktan biraz sonra meydana geldiğini aktardı. Patlamadan sonra bölgeye gelenler, yanan beş araba ve bisiklet gördüklerini söyledi. Ölü sayısının artmasında endişe ediliyor.

Saldırılardan El-Kaide bağlantılı terörist Boko Haram sorumlu tutulurken ülkenin kuzeydoğusundaki Maiduguri, Boko Haram’ın ortaya çıktığı yer olarak biliniyor.

Geçtiğimiz hafta Nijerya’nın başkenti Abuja’da kalabalık bir pazar bölgesinde meydana gelen patlamada da en 21 kişi öldü; 17 kişi yaralandı.

Terör örgütü Boko Haram, Nisan ayında kaçırdığı 200 kız çocuğunu hapishanedeki tutukluların salıverilmesi şartıyla hâlâ rehin tutuyor. Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, rehine takasını düşünmediğini açıklamıştı.

CİHAN

Yorumlar