Bomba mağduru Pakistanlı anneler, Anneler Günü'nü kutlayamadı

Pakistan’da bomba mağduru anneler, 'Anneler Günü'nden habersiz hayatlarına devam ediyor. Ülkede en çok patlama haberinin geldiği şehirlerden Quetta'da eşlerini kaybetmiş anneler, hayata tutunmaya çalışıyor.İsmini açıklamamak kaydıyla Cihan...

Google Haberlere Abone ol
Bomba mağduru Pakistanlı anneler, Anneler Günü'nü kutlayamadı

Pakistan’da bomba mağduru anneler, 'Anneler Günü'nden habersiz hayatlarına devam ediyor. Ülkede en çok patlama haberinin geldiği şehirlerden Quetta'da eşlerini kaybetmiş anneler, hayata tutunmaya çalışıyor.

İsmini açıklamamak kaydıyla Cihan Haber Ajansı'na konuşan bomba mağduru anneler, yaşamlarının nasıl değiştiğini anlattı. 2012 yılında 31 yaşındaki kocası Muhammed Haşim’i şehir merkezinde bir patlamada kaybeden bir anne, "Haberi aldığımda çok korktum ve paniğe kapıldım. Önce yaralandı diye haber aldım eşimin iş arkadaşlarından. Hastaneye koştum; öldüğünü duyunca çok üzüldüm; şok yaşadım.'' dedi.

8 çocuğuyla baba evine döndüğünü anlatan acılı anne, "Çocuklarımdan sadece 1’i babasının öldüğünü biliyor. Çocuklarımdan en büyüğü 12 yaşında sadece ona söyledim. Diğerlerine hala söyleyemedim." ifadelerini kullanırken gözyaşlarına hakim olmakta zorlandı.

5 kızı ve 3 oğluyla kendi başına kalan acılı anne, geçim şartlarının zorlaştığı ve akrabalarının yardımıyla hayata tutunmaya çalıştığını kaydetti.

Acısı henüz yeni olan bir başka anne ise yaşadıklarını anlatırken çocuklarının görmemesi için gözyaşlarını hemen sildi ve ağlamamak için çaba sarfettiği gözlendi.

Kederli anne, İran’da çalışan 30 yaşındaki eşi Muhammed Hüseyin’i çok trajik bir şekilde kaybetmiş. Uzun bir aradan sonra İran’dan Pakistan’a gelirken otobüste patlayan bomba sonucu yanarak can veren Hüseyin, geride 3 çocuk ve gözüyaşlı anne bırakmış.

Yaşadıklarını güçlükle anlatan anne, "Buraya gelmesini bekliyorduk. Ancak otobüste patlama olduğunu duyduk. Otobüste yaralı olarak kurtulan tanıdıklarımız telefon etti ve patlama meydana geldiğini söyledi. Önce eşimin yaralı olduğunu söylediler. Daha sonra ise öldüğünü duydum. Çocuklarımla bir başıma kaldım. 3 çocuğuma da henüz babalarının öldüğünü söyleyemedim. Babanız yurtdışında çalışıyor dedim." dedi.

Acısını çocuklarına belli etmemek için gözyaşlarına güçlükle hakim olan kadın, "Olayı duyduğumda şok yaşadım eşimin naaşına 3 gün sonra bakabildim ve tanınmaz haldeydi tamamen yanmıştı." diye konuştu.

Beloçistan’ın başkenti Quetta şehrinde bir çok bombalı eyleme maruz kalan Hazaralar’ın bulunduğu mahallede hemen hemen her hanenin birçok içler acısı hikayesi var.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan mahalle sakinleri, "Sunni Şii çatışması tırmandırılmak isteniyor. Bizler kardeşiz. Bu eylemleri yapanlar Sunni ya da Şii değiller. Dış mihrakların oyunu." yorumunda bulundu.

Bölgede yaşayan yaklaşık 5 yüzbin Hazara, etnik çatışmadan en çok etkilenen etnik grupların başında geliyor. CİHAN

Yorumlar