Boko Haram saldırısında 37 kişi hayatını kaybetti

Nijerya’da Boko Haram terör örgütü kuzeydoğu eyaleti Adamawa’da bir köye yaptığı saldırıda, en az 37 kişiyi katletti.

Google Haberlere Abone ol
Boko Haram saldırısında 37 kişi hayatını kaybetti

Nijerya’da Boko Haram terör örgütü kuzeydoğu eyaleti Adamawa’da bir köye yaptığı saldırıda, en az 37 kişiyi katletti. Bölgede bulunan askerlerin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada 6 örgüt üyesinin ise öldürüldüğü belirtildi.

Roket güdümlü el bombaları ile saldıran militanlar altı saat boyunca köyde bulunan bankaları, marketleri ve evleri yağmaladı.

FRANCOIS HOLLANDE, YARDIM SÖZÜ VERDİ

İki günlük resmi ziyareti kapsamında Abuja’da bulunan Fransa lideri Francois Hollande, Nijerya’yı Boko Haram’a karşı mücadelesinde destekleme sözü verdi.

Görgü tanıkları basına yaptığı açıklamada, birçok köylünün silahla vurularak, bir kısmının da ateşe verilen evlerinde hayatlarını kaybettiğini ifade etti.

Öte yandan köylüler, Boko Haram’ın ağır silah yüklü araçlarla konvoy oluşturarak geldiklerini, karşı koyamayacaklarını anlayan bazı askerlerin mevzilerini terk ederek kaçtıklarını iddia etti. Savunmasız kalan köylülerin birçoğu ise ormanlık bölgeye kaçarak hayatlarını kurtarabildiği belirtildi.

Boko Haram en son Pazartesi gecesi bir yatılı okula saldırarak 29 öğrenciyi vahşice öldürmüştü. Nijerya lideri Goodluck Jonathan, militanlarla daha iyi mücadele etmek için Adamawa, Yob ve Borno eyaletlerinde olağanüstü hal ilan etmişti.
CİHAN

Yorumlar