BM’nin Suriye özel temsilcisi resmen açıklandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, düzenlediği basın toplantısı ile BM’nin Suriye Özel Temsilcisi’nin İtalyan diplomat Staffan de Mistura olduğunu resmen açıkladı. Hafta başında BM tarafından duyurulan ancak resmiyet...

Google Haberlere Abone ol
BM’nin Suriye özel temsilcisi resmen açıklandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, düzenlediği basın toplantısı ile BM’nin Suriye Özel Temsilcisi’nin İtalyan diplomat Staffan de Mistura olduğunu resmen açıkladı.

Hafta başında BM tarafından duyurulan ancak resmiyet kazanmayan Mistura’nın özel temsilci olduğu haberi bugün resmiyet kazandı. BM Genel Seketeri Ban’a bağlı olarak çalışacak olan Mistura’nın yardımcılığına da Büyükelçi Ramzi Ezzeldin Ramzi getirildi.

Mistura’nın, Lakhdar İbrahimi gibi BM ve Arap Birliği’nin ortak Suriye özel temsilcisi olmadığı dikkat çekti. Bir gazetecinin, Rusya’nın baskıları yüzünden mi Mistura’nın Arap Birliği ile BM’nin ortak özel temsilcisi olmadığı sorusuna Ban, kendisinin Arap Birliği ile çok yakın çalıştığını söyledi. Ban, ayrıca bu konuyu Arap Birliği ile geniş şekilde ele alarak görüştüğünü de dile getirdi. Ban, Suriye özel temsilcisi yardımcısının kendisinin atadığını ancak bu ismin Arap Birliği tarafından önerildiğine de işaret etti.

BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi olarak atanan Mistura’dan önce bu görevi BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi olarak önce BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan daha sonra ise Cezayir’li deneyimli diplomat Lakhdar İbrahimi yürütmüştü.

CİHAN

Yorumlar