BM'den Suriye'ye çağrı

BM Suriye'ye 'insani yardımların Suriye'ye ulaşması konusunda sözünü tut' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BM'den Suriye'ye çağrı

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Egeland, "Suriye devleti insani yardımların erişimine izin verme konusunda sözünü tutmak zorundadır." dedi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, Suriye'de her bölgeye insani yardım ulaştıramadıkları için hayal kırıklığına uğradığını söyleyerek Suriye rejimine, insani yardımların erişimine izin verme konusunda sözünü tutma çağrısında bulundu.

ISSG İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun toplantısından sonra BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyen Egeland, "Suriye devleti insani yardımların erişimine izin verme konusunda sözünü tutmak zorundadır" dedi.

Egeland, "Suriye'deki insani durum aynı anda ve birçok bölgede tekrar hızla kötüye giderse ülkedeki siyasi süreç ve çatışmaların durdurulması anlaşması da olumsuz etkilenecektir" diye konuştu.

ISSG İnsani Erişim Çalışma Grubu'nun 2 aydır görevde olduğunu, abluka altındaki ulaşması zor bölgelerdeki 446 bin kişiye yardım ulaştırdıklarını dile getiren Egeland, "İki aydır çalışıyoruz ve nisan ayı yardımların ulaştırılması bakımından en iyi ay olması lazım ama şu ana kadar öyle gitmiyor. Son bir hafta içinde başardıklarımız nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. İnsani yardımların ulaştırılması yavaşlıyor" uyarısında bulundu.

Yorumlar