BM’den Pakistanlı Malala'ya İnsan Hakları Ödülü

Birleşmiş Milletler, kızların eğitimine verdiği destekten dolayı geçtiğimiz yıl Pakistan'da Taliban tarafından başından vurulan Malala Yusufzai'ye BM 2013 İnsan Hakları Ödülü verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
BM’den Pakistanlı Malala'ya İnsan Hakları Ödülü

Birleşmiş Milletler, kızların eğitimine verdiği destekten dolayı geçtiğimiz yıl Pakistan'da Taliban tarafından başından vurulan Malala Yusufzai'ye BM 2013 İnsan Hakları Ödülü verildiğini açıkladı. BM İnsan Hakları Ödülü, insan haklarında üstün başarı gösteren bireylere ve kuruluşlara 5 yılda bir verilen onursal ödül olma özelliğini taşıyor.

Daha önce bu ödüle Uluslararası Af Örgütü, Nelson Mandela, Jimmy Carter’ın yanı sıra eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto da layık görülmüştü.

BM'de yaptığı konuşmayla dünya gündemine oturan ve "I am Malala" isminde bir de kitabı olan 16 yaşındaki Malala Yusufzai, geçtiğimiz aylarda Uluslararası Çocuk Barış Ödülü´ne ve AB İnsan Hakları Ödülü'nü almıştı.

İnsan hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından yayınlanan bir haber bülteninde, ödüle layık görülenlerin sadece kendilerine değil aynı zamanda gösterdikleri çabalara ve gayretlere uluslararası kamuoyunun minnettar olduğunu göstermek için verildiği ifade edildi.

BM 2013 İnsan Hakları Ödülü’nü Malala ile birlikte, Moritanyalı Biram Dah Abeid, Kosovalı Hiljmnijeta Apuk, Finlandiya Liisa Kauppinen, Dünya Sağırlar Federasyonu eski Başkanı Faslı Hatice Ryadi ve Meksika Yüksek Mahkemesi (Anayasa Mahkemesi) alacak.

Ödüllerin, OHCHR'nin kuruluşunun 20. yıl dönümü olan 10 Aralık 2013 tarihinde New York'taki BM Merkezi'nde gerçekleşecek ödül töreninde verileceği duyuruldu.
CİHAN

Yorumlar