BM sel felaketi yaşayan Balkanlar’a yardım ekibi gönderdi

Birleşmiş Milletler (BM), Bosna, Sırbistan ve Hırvatistan’da yaşanılan sel felaketi sebbebiyle bölgeye afet değerlendirme uzmanlarından oluşan bir ekip gönderdiğini duyurdu.BM Acil İnsani Yardım Koordinatörü Valeri Amos, yaptığı açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
BM sel felaketi yaşayan Balkanlar’a yardım ekibi gönderdi

Birleşmiş Milletler (BM), Bosna, Sırbistan ve Hırvatistan’da yaşanılan sel felaketi sebbebiyle bölgeye afet değerlendirme uzmanlarından oluşan bir ekip gönderdiğini duyurdu.

BM Acil İnsani Yardım Koordinatörü Valeri Amos, yaptığı açıklamada yaşanılan sel felaketinden dolayı derin endişe içinde bulunduğunu söyledi. Amos, bölgeye daha fazla yağmurun yağma ihtimalinden korktuğunu belirterek, BM ve diğer insani yardım kuruluşların felaketten etkilenen ülkelere yardım edebilecekleri yolunda teklifte bulunduklarını kaydetti.

Amos, Sırbistan’a BM’nin ‘Felaket Koordine ve Yardımı’ ekibi ile ilk yardım malzemeleri gönderildiğini belirterek, BM Dünya Gıda Programı (WFP), BM Mülteci Komiserliği (UNHCR), UNİCEF, BM Kalkınma Programı (UNDP), Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM) gibi kuruluşların da bölgede insani yardım çalışmalarını sürdüklerini ifade etti. Amos, Felaket bölgesinde özellikle temiz su, yiyecek, gıda, temizlik malzemelerinin dağıtımının yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini dile getirdi.

BM Genel Sekterek Sözcüsü Stephane Dujarric, BM’nin Bosna ile Hırvatistan’a da insani yardım malzemeleri ile afet ile mücadele ekibi gönderdiğini söyledi. Dujarric, günlük basın toplantısında Sırbistan’a WFP’nin ilk yardım malzemesini uçakla ulaştıdığını söyledi. Dujaricc ayrıca Bosna’nın Tuzla şehrinde 150 bin insanın selden olumsuz etkilendiğini belirterek, WFP’nin bugün acil yardım malzemelerinin bu kente ulaştırmayı hedeflediğini dile getirdi. Dujaricc, sel felaketinden şuana kadar ölenlerin sayısının da 36’ı bulunduğu kaydetti. CİHAN

Yorumlar