BM Genel Sekreteri Kuzey Irak'ta Suriyeli mültecileri ziyaret etti

Irak’ın kuzeyindeki Erbil’de bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'deki olaylardan kaçarak Kürt bölgesine sığınan mültecileri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreteri Kuzey Irak'ta Suriyeli mültecileri ziyaret etti

Irak’ın kuzeyindeki Erbil’de bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'deki olaylardan kaçarak Kürt bölgesine sığınan mültecileri ziyaret etti. Sabah erken saatlerde Irak'ın Başkenti Bağdat'tan Erbil'e gelen Ban Ki-mun, Erbil'deki ilk durağı Erbil Kawrgosk bölgesindeki mülteci kampları oldu. BM Genel Sekreteri buradaki kampları gezdi ve Suriyeli bir ailenin çadırına girip uzun uzun sohbet etti. Burada konuşan Ban Ki-mun, "Tabii ki yaşam koşullarınız zordur, ama sabretmeniz gerekiyor. Çünkü biz de bütün gayretlerimizle bu duruma son vermek için çalışıyoruz. dedi.
Kampı gezdikten sonra basın toplantısı düzenleyen Ban, binlerce mülteciye kapısını açan Irak Kürdistan bölgesine teşekkür etti. Kamptaki izlenimlerini de aktaran BM Genel Sekreteri; " Kampta bir aile ile konuştum. İki küçük kız çocukları vardı. Her insan iyi bir geleceği hayal eder, onlar geleceklerinden habersizler.” dedi. .
BM Genel Sekreteri basın toplantısından sonra Bölgesel Yönetimi Başbakanlık Binası önünde Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani tarafından karşılandı. Görüşme, basına kapalı devam etti.
.
CİHAN

Yorumlar