BM Büyükelçisi İşcan: IŞİD tehdidi sınırları aşıyor

Türkiye'nin BM Büyükelçisi Erdoğan İşcan, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarının uluslararası toplum için de geniş etkilerinin olacağı uyarısını yaptı.BM Genel Kurulu'na dün hitap eden Erdoğan İşcan, IŞİD'in saldırılarının...

Google Haberlere Abone ol
BM Büyükelçisi İşcan: IŞİD tehdidi sınırları aşıyor

Türkiye'nin BM Büyükelçisi Erdoğan İşcan, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarının uluslararası toplum için de geniş etkilerinin olacağı uyarısını yaptı.

BM Genel Kurulu'na dün hitap eden Erdoğan İşcan, IŞİD'in saldırılarının Irak ve bölgenin yanı sıra uluslararası toplum için etkilerine dikkat çekti. İşcan, yükselen terör tehdidinin sınırları aşan tabiatına vurgu yaparak, "Bugün karşı karşıya olduğumuz terör tehdidinin boyutlarının bir örneğini görüyoruz." dedi.

Bu arada BM Güvenli Konseyi dün Irak hükümeti ve halkına terörle mücadelede destek mesajı gönderdi. Açıklama metni Rus Büyükelçisi Vitaly Churkin tarafından okundu. Rus byükelçi, terörle mücadelenin sona ermediğini ve bu grupların savaşmaya devam ettiğini ve hatta faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

Churkin, başkent Bağdat'ın hükümetin kontrolünde olduğunu belirterek, şiddet olaylarının başkente yayılmasını beklemediklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar