Bisikletli polisler, bisikletlilerin peşine düşecek

Almanya'nın başkenti Berlin'de dünden itibaren bisikletli polisler devriye gezmeye başladı. Almanya’da ilk kez Hamburg’da uygulamaya sokulan bisikletli polisler öncelikle trafikte hatalı davranan bisikletlileri denetleyecek. Berlin’de kurulan...

Google Haberlere Abone ol
Bisikletli polisler, bisikletlilerin peşine düşecek

Almanya'nın başkenti Berlin'de dünden itibaren bisikletli polisler devriye gezmeye başladı. Almanya’da ilk kez Hamburg’da uygulamaya sokulan bisikletli polisler öncelikle trafikte hatalı davranan bisikletlileri denetleyecek. Berlin’de kurulan ilk bisikletli polis ekibi 20 kişiden oluşuyor.

Bisikletli polisler öncelikle kent merkezinin doğu kesimi ile hükümet binalarının bulunduğu bölgede görev yapacak ve devriye arabasının giremediği yerlere girerek asayişi sağlayacak. Sokaktaki vatandaşın da bisikletli polislerle daha kolay iletişim kurması bekleniyor.

Bisikletli polis ekibinin kurulacağı geçen yıl başında Berlin Emniyet Genel Müdürü Klaus Kandt tarafından kamuoyuna açıklandı. Açıklamadan sonra geçen süre içinde önce ekipte yer almak isteyen polisler arasından seçme yapıldı. Daha sonra seçilen 20 polis yeni görevlerine hazırlandı ve nihayet dün tarihi Brandenburg Kapısı’nın önünde gazetecilerin objektiflerine poz verdikten sonra görevlerini yerine getirmek için heyecanla yola koyuldu.

Ekibin tanıtıldığı, basın toplantısında konuşan Berlin Emniyet Genel Müdürü Klaus Kandt kendisinin de yarış bisikleti sürdüğünü belirterek bisikletin polislere daha büyük hareket serbestisi kazandırdığını, gerektiğinde bir yankesicinin peşinden kolaylıkla gidebileceklerini söyledi. Kandt, "Bisikletlilerin trafikteki can güvenliğini artırmak yıllardır yapmak istediğimiz bir şeydi. Nihayet bunu hayata geçirdik." dedi.

Hamburg’da bisikletli polis uygulamasının yıllar önce başlatıldığını ve iyi deneyimler edinildiğini de sözlerine ekleyen Kandt, bisikletli polis uygulamasının artık dünyanın birçok ülkesinde olağan hale geldiğini söyledi.

Berlin Kent Geliştirme Senatörlüğü Müsteşarı Christian Gäbler ise "Polis teşkilatının bisiklet dostu bir kuruluş olması Berlin için önemli. Bunu da sadece arabadan inip bisiklete binerek gösterebilir." şeklinde konuştu.

Başkent Berlin’deki bisikletli polis ekibinin görev süresi üç yıl ile sınırlandırıldı. Üç yıl içinde edinilecek deneyimler değerlendirilerek uygulamaya devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. CİHAN

Yorumlar