Binlerce ziyaretçi Mandela için sırada

Hayata gözlerini yuman Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın naaşını görmek isteyen binlerce ziyaretçi, güneşin altında uzun kuyruklar oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Binlerce ziyaretçi Mandela için sırada

Hayata gözlerini yuman Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın naaşını görmek isteyen binlerce ziyaretçi, güneşin altında uzun kuyruklar oluşturdu. Madiba'nın cansız bedeninin askerî hastaneden Devlet Başkanı sarayı Birlik Binası’na getirildiği ikinci günde, dans ve şarkıların yerini, sessizce sırasını bekleyen hüzünlü simalar aldı.

Binlerce asker ve polisin önlem aldığı Fountains Valley Parkı’nda bekleyenlerin sayısı sürekli artıyor. Öte yandan, belediyenin halkı otobüslerle Saray’a taşıdığı duraklarda da binlerce insan sıra beliyor.

Efsane liderlerini görmek için aileleri ile sıraya giren çocuklar, saatlerce yakıcı sıcak altında beklerken etkilenmemek için şemsiyelerini açtı. Sağlık ekipleri, bayılan bir şahsa müdahele ederken, araçlar park sıkıntısı çekti.

Mandela için bekleyen uzun kuyrukları fırsat bilen işportacılar, halka su, dondurma, Mandela tişortü, bayrak ve posterler satıyor.

Mandela'nın naaşı, yarın son kez halka gösterildikten sonra, Pazar günü çocukluk yıllarını yaşadığı Qunu köyüne defnedilecek. CİHAN

Yorumlar