Bingazi zanlısı Federal Mahkeme'ye çıkartılacak

ABD’nin Bingazi konsolosluğuna 2012 yılında düzenlenen silahlı saldırının şüphelileri arasında olduğu iddia edilen Ahmet Ebu Hattala, bugün Federal Mahkeme karşısına çıkarılacak. Yaklaşık 2 hafta önce ABD ordusuna bağlı özel hareket...

Google Haberlere Abone ol
Bingazi zanlısı Federal Mahkeme'ye çıkartılacak

ABD’nin Bingazi konsolosluğuna 2012 yılında düzenlenen silahlı saldırının şüphelileri arasında olduğu iddia edilen Ahmet Ebu Hattala, bugün Federal Mahkeme karşısına çıkarılacak.

Yaklaşık 2 hafta önce ABD ordusuna bağlı özel hareket timleri tarafından Libya’da yapılan operasyon sonucu yakalanan Hattala, ABD savaş gemisindeki sorgusundan sonra bugün başkent Washington’a getirildi. Geniş güvenlik önemleri altında mahkemeye çıkartılacak olan Bingazi zanlısı Hattala, ateşli silah kullanarak federal binada bir kişiyi öldürme ve terörist gruplara destekte bulunma suçlamaları ile yargılanacak. Uzun süredir, ABD istihbarat örgütlerinin takibinde olan Hattala, söz konusu saldırıya katılmadığını ifade etmişti.

Geçen yıl AP haber ajansına açıklamada bulunan zanlı Hattala, "Ben Libya vatandaşıyım. Amerikan devletinin benimle ilgili yapacak hiçbir şeyi yok. Ben Libya’da normal hayatıma devam ediyorum. Benimle ilgili bir soruşturma varsa Libyalı yetkililerle irtibata geçmeleri gerekir." şeklinde kendini savunmuştu.

2012 yılında Libya’nın Bingazi şehrindeki ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıda ABD Büyükelçisi Chris Stevens ve üç elçilik çalışanı hayatını kaybetmişti. CİHAN

Yorumlar