Bill Clinton, Brezilya'da Latin Amerika'nın kalkınma sürecini değerlendirdi

ABD Eski Devlet Başkanı Bill Clinton, görevi sonrası kurulan Clinton Global Initiative (CGI) vakfının organize ettiği bir program vesilesiyle Brezilya'ya gitti.

Google Haberlere Abone ol
Bill Clinton, Brezilya'da Latin Amerika'nın kalkınma sürecini değerlendirdi

ABD Eski Devlet Başkanı Bill Clinton, görevi sonrası kurulan Clinton Global Initiative (CGI) vakfının organize ettiği bir program vesilesiyle Brezilya'ya gitti. Rio kentinde düzenlenen konferansta Latin Amerika'nın kalkınma sürecini değerlendiren Clinton, son dönemde artış gösteren protestolar konusunu ele aldı.

Latin Amerika ülkelerinde alternatif kalkınma konulu konferansın açılışında konuşan Clinton, mesajında gelişen ülkelerde kalkınma sürecinin yalnızca reformlar yapılarak yönetilmesinin yanlış olduğunu, bu reformların pratik hayata nasıl yansıtılacağının da iyi hesaplanması gerektiğini vurguladı.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in de katıldığı konferansta ülkenin gerçekleştirdiği kalkınma hamlesini öven Clinton, ayrıca Haziran ayında gerçekleşen protestolarda takındığı yapıcı ve çözüm odaklı tavır sebebiyle Rouseff'e teşekkür etti.

Görevi sonrası çalışmalarını dünya liderleri ile görüşerek acil çözüm bekleyen küresel kalkınma problemlerine odaklayan Clinton, vakfı aracılığıyla ilk kez Latin Amerika'da bir program düzenliyor. CİHAN

Yorumlar