Biden: Yolsuzluklar güvensizlik doğurur

Avrupa turuna çıkan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Romanya'daki temaslarını tamamladı.Temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Biden, Romanya'yı yolsuzluklar konusunda uyardı. Biden, "Yolsuzluklar siyasi güvensizliği, siyasi...

Google Haberlere Abone ol
Biden: Yolsuzluklar güvensizlik doğurur

Avrupa turuna çıkan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Romanya'daki temaslarını tamamladı.

Temaslarının ardından basın toplantısı düzenleyen Biden, Romanya'yı yolsuzluklar konusunda uyardı. Biden, "Yolsuzluklar siyasi güvensizliği, siyasi güvensizlik de fiziki güvensizliği doğurur. Bunun en yakın örneğini Ukrayna'da gördük. Politikacılara bu gerçeği söylemeliyiz. Yapılan yolsuzluklar siyasi ve milli güvenliği doğrudan etkilemektedir. Hükümet, politikacılara değil halka hizmet etmelidir." dedi.

Romanya'ya dün gelen Biden, Cumhurbaşkanı Traian Basescu ve Başbakan Viktor Ponta ile ayrı ayrı görüşmüştü. Görüşmelerde Romanya'nın önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Biden, bir kriz durumunda Bükreş'in 'NATO şemsiyesi altında' destek göreceğini vurguladı.

Romanya'nın gerekli teknolojik imkanları sağladıktan sonra bölgedeki önemli enerji geçiş noktası olacağını söyleyen Biden, Ukrayna kriznde de stratejik konumu ile kilit noktada olduğunu belirtti. Biden, "Avrupa'nın sınırlarının silah zoruyla değiştirilmesine karşıyız. Rusya'nın Kırım'ı ilhakı kınıyoruz." mesajlarını verdi.

Romanya'daki temaslarını tamamlayan Joe Biden, Kıbrıs'a hareket edecek. CİHAN

Yorumlar