Beyaz Saray: Obama, Erdoğan görüşmesinde hukukun üstünlüğü ele alındı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Laura Lucas Magnuson, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptıkları telefon görüşmesinde hukukun üstünlüğü ve karşılıklı ilişkilerde saygının önemini ele aldıklarını açıklad.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray: Obama, Erdoğan görüşmesinde hukukun üstünlüğü ele alındı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Laura Lucas Magnuson, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptıkları telefon görüşmesinde hukukun üstünlüğü ve karşılıklı ilişkilerde saygının önemini ele aldıklarını açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Magnuson, uzun aradan sonra gerçekleşen telefon görüşmesine dair Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklama yaptı. Başkanlık görüşmelerine dair yorumda bulunamayacağını ifade eden Magnuson, “Bununla birlikte genel olarak ifade etmek gerekirse Başkan Obama, Erdoğan ile Çarşamba günü yaptığı görüşmede hukukun üstünlüğüne ilişkin problemleri öncelikli olarak ele aldı. Bunun yanı sıra ülkelerimiz arasındaki karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerin önemine değindi.” dedi.

ADİL YARGI SÜRECİ VE ÖZGÜR BASIN VURGUSU

Türkiye’deki gelişmeler hakkında ABD resmi makamlarından daha önce yapılan açıklamalara da vurgu yapan Magnuson, “Bildiğiniz gibi ABD hükümeti, Türkiye’nin adil yargı süreci, konuşma ile bir araya gelme özgürlüğü ve özgür basın gibi ilkelere sahip çıkmasının önemini birçok kez açıkça ifade etmiştir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar