Beyaz Saray: Filistinli gencin öldürülmesi alçakça

Beyaz Saray, 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Kadir’in öldürülmesini kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada olayı “Alçakça bir hareket” olarak niteleyerek sorumluların...

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray: Filistinli gencin öldürülmesi alçakça

Beyaz Saray, 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Kadir’in öldürülmesini kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada olayı “Alçakça bir hareket” olarak niteleyerek sorumluların bir an önce adaletin karşısına çıkarılmasını umut ettiklerini söyledi.

Earnest, açıklamasında, “Biz İsrailli ve Filistinli yetkilileri intikam atmosferi oluşmasını engellemek için gerekli olan her türlü adımı atmaya çağırıyoruz. İntikam almak isteyenler mevcut istikrarsız ve hassas durumun daha da istikrasızlaşmasına sebep olacak” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun da Filistinli Kadir'in öldürümesini kınadı. BM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, Filistinli gencin öldürülmesini aşağılık bir eylem olarak tanımladı ve faillerin derhal adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu. Öldürülen şahsın ailesine başsağlığında bulunan Ban, tüm tarafların, daha fazla ölümlere neden olabilecek gerilimden uzak durması çağrısında bulundu.

Üç İsrailli gencin ölü bulunması ile başlayan gerginlik sonrası, Doğu Kudüs’te Filistinli 16 yaşındaki Muhammed Ebu Kadir’in cesedi bulunmuştu. Filistinli kaynaklarına göre Kadir son olarak kimliği belirsiz kişilerce beyaz renkli bir araca binmeye zorlanırken görülmüştü. CİHAN

Yorumlar