Beş çocuk annesi Türk, sınır dışı edilmek isteniyor

Almanya’da doğup büyüyen ve beş çocuk annesi Mehtap Güz'ün, Türkiye’de yaşadığı suçlaması ile sınır dışı edilmek istendiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Beş çocuk annesi Türk, sınır dışı edilmek isteniyor

Almanya’da doğup büyüyen ve beş çocuk annesi Mehtap Güz'ün, Türkiye’de yaşadığı suçlaması ile sınır dışı edilmek istendiği bildirildi. Augsburger Allgemeine gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre anne Güz, Donau-Ries Kaymakamlığı’nın yabancılar dairesinden aldığı sınırdışı kararıyla yıkıldı.

30 Ekim tarihinde ikiz çocuk dünyaya getiren anne, bir taraftan bu çocukları ile ilgilenirken bir taraftan da yabancılar dairesinin ‘2011 yılından beri esasen Almanya’da değil, Türkiye’de yaşadığı’ suçlamasına maruz kaldı. Ne yapacağını şaşıran anne, her ihtimale karşı Türkiye’ye dönmek için uçak biletini aldı. 9 Ocak günü Almanya’yı terk etmeyi planlayan anne, 10 Ocak günü Alman polisinin gelip kendisini zorla götürmesine müsade etmek istemiyor.

Durumun Alman medyasına yansıması üzerine kaymakamlık söz konusu vakayı tekrar gözden geçireceğini açıkladı. Bu arada, Türk kadının sınır dışı edilmek istenmediği, sadece kendisinden bir açıklama talep edildiği ileri sürüldü. Güz, emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönen 72 yaşındaki annesine de bakabilmek için geçtiğimiz yıllarda sık sık Türkiye’ye gittiği için ‘Almanya’da yaşamadığı’ suçlamasına maruz kaldı.

Anne Güz’ün Almanya’da doğan çocuklarından ikisinin meslek eğitimi yaptığı ve birinin Realschule okuluna gittiği açıklandı. Bavyera eyaletinde resmi tatil olduğu için yabancılar dairesinden net bir açıklama yapılmazken, yetkililere annenin özel durumunun dikkate alınması çağrısı yapıldı. CİHAN

Yorumlar