Berlusconi, Prodi hükümetini devirmek için rüşvet vermekle suçlanıyor

İtalya'da skandallarıyla gündemden düşmeyen eski Başbakan Silvio Berlusconi hakkında bu kez de Prodi hükümetini devirmek için rüşvet vermekle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Berlusconi, Prodi hükümetini devirmek için rüşvet vermekle suçlanıyor

İtalya'da skandallarıyla gündemden düşmeyen eski Başbakan Silvio Berlusconi hakkında bu kez de Prodi hükümetini devirmek için rüşvet vermekle suçlanıyor. Berlusconi'nin 2006 yılında bazı senatörlerin parti değiştirmelerini sağladığı ve bu şekilde hükümete güven eksikliği oluşturup devrilmesine yol açtığı iddia ediliyor. Davanın ilk duruşması bugün Napoli'd başladı.

Dönemin Senato Savunma Komitesi Başkanı Sergio De Gregorio'nun seçilmiş olduğu Değerler İtalyası (İtalia Dei Valori-IDV) Partisi'nden Berlusconi'nin Güçlü İtalya (Forza İtalia) Partisi'ne 3 milyon Euro karşılığında geçerek dönemin Başbakanı Romano Prodi hükümetine güven kaybettirdiği iddia ediliyor.

Berlusconi'nin her dönemde nefret ettiğini söylemekten çekinmediği Komünist Parti'yle bile Prodi hükümetini devirmek için işbirliğine girdiği ifade edilen iddianame; Forza İtalya'nın koordinatörlerinden Sandro Bondi'nin Napoli Adliyesi'ne gidip 21 Ocak'ta suç duyurusunda bulunmasıyla kabul edilmişti.

İddianamede adı geçtiği için tanıklar arasında bulunan Değerler İtalyası Partisi kurucusu eski Temiz Eller savcısı Antoni Di Pietro da mahkemeye avukat olarak katıldı. Ünlü Savcı Di Pietro, "İlk kez karşı tarafta olacağım." diyerek ilk kez avukat olarak mahkemede savunma tarafında olacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar