Berlusconi Almanları yine kızdırdı

İtalya’nın eski Başbakanı Berlusconi, Almanları dolaylı olarak “Yahudi soykırımını inkar etmekle” suçladı. AP Başkanı Martin Schulz’u da “İtalyanlara ve Berlusconi’ye katlanamayan adam” olarak tanımladı. Alman siyasiler açıklamalara...

Google Haberlere Abone ol
Berlusconi Almanları yine kızdırdı

İtalya’nın eski Başbakanı Berlusconi, Almanları dolaylı olarak “Yahudi soykırımını inkar etmekle” suçladı. AP Başkanı Martin Schulz’u da “İtalyanlara ve Berlusconi’ye katlanamayan adam” olarak tanımladı. Alman siyasiler açıklamalara öfkeli.

Gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri yaklaşırken İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, Alman halkının dolaylı olarak “Yahudi soykırımını inkar ettiklerini” öne sürdü. Berlusconi, “Soykırım Almanlar için sanki hiç olmamış gibi davranıyor.” şeklinde konuştu.

Avrupa Parlamentosu’nun Alman Başkanı Martin Schulz’u da hedef tahtasına koyan 77 yaşındaki İtalyan siyasetçi, “Martin Schulz denen bir adam var. İtalya’ya ve Berlusconi’ye hiç katlanamıyor. Sola oy vermeyi Schulz’a oy vermekle eş tutuyor.” dedi.

Berlusconi, 2003 yılanda da Schulz’u hedef alan açıklamalar yapmış bir süre önce de Merkel’i eleştirmişti.

Alman Sosyal Demokrat siyasetçi Schulz, AP seçimlerinde partisinin liste başı adayı olarak gösteriliyor. Berlusconi’nin partisi Forza Italia ise bu seçimlerde favori olarak görülmüyor.

İtalya’nın eski başbakanından gelen bu sert ifadeler Almanya’da tepkiyle karşılandı. SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, Başbakan Angela Merkel ve CSU’lu ortağı Horst Seehofer’e çağrıda bulunarak, Berlusconi’ye acilen cevap verilmesini istedi.

Sosyalistlerin (SPE) AP’deki Grup Başkanı Sergey Stanişev ise İtalyan politikacının ifadelerini “hakaret” olarak değerlendirdi ve Brüksel’deki muhafazakar gruplardan açıklama istedi.

Geçen yıl ağustos ayında vergi kaçakçılığı suçlamasıyla 4 yıl hapis cezası alan İtalya’nın eski Başbakanı Berlusconi, yaşının ilerlemiş olmasından dolayı cezasını yaşlı bakım evinde sosyal hizmetli olarak görev yaparak çekecek. CİHAN

Yorumlar