Berlin'deki binada yangınların sonu gelmiyor

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği apartmanda dün gece de saat 02.

Google Haberlere Abone ol
Berlin'deki binada yangınların sonu gelmiyor

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği apartmanda dün gece de saat 02.40 sıralarında yangın çıkarıldı. Bu kez apartman asansörünün içinde çıkarılmaya çalışılan yangın, tutuşturulmak için kullanılan kâğıtların sönmesi üzerine büyümedi. Polis sözcüsü gözaltına alınan 68 yaşındaki şüphelinin sorgudan sonra serbest bırakıldığını, tutuklanabilmesi için güçlü deliller gerektiğini söyledi.

Sözcü, bir soru üzerine apartmanda 25 Aralık’ta başlayan yangınlar serisinin ardında yabancı düşmanı bir motif tahmin etmediklerini ifade etti. Berlin’in Wedding semtinde, Neue Hochstrasse adlı sokakta bulunan bir apartmanda çıkarılan yangınlardan dört kişilik Güler ailesi olumsuz etkilendi. Aile fertleri duman zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi gördü.

Baba Zikret Güler yangınların apartman sakinleri arasında huzursuzluğa yol açtığına dikkat çekerek, failin bir an önce yakalanmasını istedi. Polis, olayı aydınlığa kavuşturmak için yasalar çerçevesinde her şeyin yapıldığını bildirdi. CİHAN

Yorumlar