Berlin’de Gazze’deki zulüm protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin’in tarihi Adenauer meydanında (Adenauerplatz) İsrail karşıtı protesto gösterisi düzenlendi. İsrail’in Gazze saldırılarına karşı protestoda bulunan tıp öğrencisi Kristian Seifert, gösterilere katılma sebebinin...

Google Haberlere Abone ol
Berlin’de Gazze’deki zulüm protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin’in tarihi Adenauer meydanında (Adenauerplatz) İsrail karşıtı protesto gösterisi düzenlendi.

İsrail’in Gazze saldırılarına karşı protestoda bulunan tıp öğrencisi Kristian Seifert, gösterilere katılma sebebinin Gazze’ye karşı yapılan haksızlıktan olduğunu söyledi. Seifert, Alman halkının bu tür şiddete karşı dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti. “Benim tavsiyem herkesin bu şiddete karşı barışçıl bir tutum takınması” ifadelerini kullanan Seifert, “Hiçbir Yahudi ile sıkıntım yok. Sadece İsrail’in şu anki Gazze politikasını kınıyorum” dedi. Aynı isimli gösterici protestolara sadece insanlık namına katıldığını söyledi. İnsanlık adına orada yanlış yapıldığına dikkat çeken Ayni, “Ben Dünya barışı adına bugün burada bulunuyorum” diye konuştu.

Bu arada meydanda bir tarafta Gazze’deki zulme karşı gösteride bulunan Filistin taraftarı bir grup bulunurken, karşı tarafta ise İsrail bayraklarıyla son günlerde Almanya gündemine oturan antisemitizme karşı bir gurup eylemde bulundu.

İsrail tarafındaki protestoculardan biri ise İsrail’e karşı yapılan gösterilerin antisemitizm içerikli olduğunu iddia etti. “İsrail devletini yok etmek gibi söylemleri doğru bulmuyorum” diye konuşan gösterici, “Biz antisemitizme karşı gösteri yapıyoruz” dedi.

İki Ortodoks Yahudi protestoya üzerinde “Yahudilik Siyonizm’i reddediyor” pankartı ile katıldı.

CİHAN

Yorumlar