Berkin Elvan Brüksel'de anıldı

Gezi olayları sırasında yaralanan ve uzun süre komada kaldıktan son geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Berkin Elvan Türkiye dışında da anılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan Brüksel'de anıldı

Gezi olayları sırasında yaralanan ve uzun süre komada kaldıktan son geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Berkin Elvan Türkiye dışında da anılmaya devam ediyor. Berkin Elvan Brüksel’de de Avrupa Parlamentosu önünde bir grup genç tarafından anıldı.

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan Berkin Elvan geçtiğimiz gün hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Elvan’ın ölümü Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde hükümete karşı protesto eylemlerine dönüştü. Avrupa’nın başkenti olarak kabul edilen Brüksel’de OccupyGeziBrussel platformunun düzenlediği oturma eyleminde yaklaşık 50 kişilik bir grup hem hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı andı hem de hükümeti protesto etti.

Platform koordinatörlerinden Orkun Özhelvacı yaptığı açıklamada gösterinin duyarlılıkla ilgisi olduğunu aktarırken, "Elvan için burada toplandık. Artık özgürlüklerimizin kısıtlanmasına son verilsin. Biz Türkiye devletine veya hükümetine karşı değiliz. Ama biz yapılan haksızlıklara karşıyız. 8 çocuğumuz öldürüldü. Herkes çok duygusal ve alıngan durumda şu anda. Biz kimseyi birbirinden ayırmaya çalışmıyoruz. Birleşmemiz gerekiyor. Bu diktatörlüğün de sonu gelsin." dedi.
CİHAN

Yorumlar