Berdimuhamedov’dan at şovu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlamaya hazırlanan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, At Bayramı törenlerine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Berdimuhamedov’dan at şovu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlamaya hazırlanan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, At Bayramı törenlerine katıldı. Türkmenistan Devlet Başkanlığı Ahal Teke Atçılık Birliği’nde yapılan törende, Berdimuhamedov’un at şovu büyük ilgi gördü. Usta jokeylerin yarışında birinci olan Berdimuhamedov, Ahal Teke atını şaha kaldırdı ve at dans ettirdi. Berdimuhamedov’un bu şovu izleyicilerden büyük alkış aldı.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov, hipodromdaki törenlere katılmadan önce Türkmenistan’ın devlet armasında yer alan Yanardag isimli atın heykelinin açılış törenine katıldı. Ardından At Bayramı etkinlikleri Türkmenistan Devlet Başkanlığı Ahal Teke Atçılık Birliği’nde devam etti.

AT BAYRAMI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Sabahın erken saatlerinde yerli yabancı, genç yaşlı binlerce kişi, kutlamaları izlemek için hipodromdaki yerini aldı. Kutlamalar, Gurbanguli Berdimuhamedov’un hipodroma girişiyle başladı. Türkmenistan’daki 5 vilayetin valileri, Berdimuhamedov’a birer at hediye etti. Berdimuhamedov hediye edilen atları tek tek inceleyerek, karşılığında hediyeler sundu.
Daha sonra usta jokeylerin at yarışı izlendi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu yarışta “Garahan” isimli Ahal Teke atıyla koşuda birinci oldu. Usta jokeyler koşusunda birinci olan Berdimuhamedov’a, Türkmenistan Bakanlar Kurulu tarafından ‘Beghan’ isimli at hediye edildi. Berdimuhamedov, Türkmen milli kıyafetlerini giydi ve atın üzerinde tur atarak izleyicileri selamladı ve büyük alkış aldı.
Kutlamalar kapsamında en güzel at, en iyi at heykeli, en iyi halı işleme ve en iyi at resmi dallarında düzenlenen yarışmalar sonuçlandırıldı.

Bu yıl düzenlenen atların güzellik yarışmasında jüri üyelerinin başkanlığını Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı yaptı. Serdar Adalı’nın başkanlığındaki jüri ekibi, oy birliğiyle “Korkmaz” isimli Ahal Teke atını 2014 yılının en güzel atı seçti. Atın sahibi Hallıyev’a bir adet lüks cip hediye edildi. Berdimuhamedov at bayramı etkinliklerine yurtdışından yüzlerce misafiri davet ederek, bu güzel bayram coşkusunu herkesin paylaşmasını sağladı.

Türkmenistan’da her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile düzenlenen etkinlikler, bu yıl erken başladı. At Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklere bu yıl 41 ülkeden çok sayıda yabancı misafir katıldı. Türkiye’den Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, bu coşkuyu yerinde paylaşmak için Türkmenistan’da bulunuyor.

Bugün akşam saatlerinde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Türkmenistan’a gelecek. Gül’ün yanı sıra Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da, törenlerde yer alacak.
CİHAN

Yorumlar