Belçika'daki terör saldırısı Fransalı Müslümanları endişelendirdi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Yahudi Müzesi'ne düzenlenen ve dört kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı, Fransa'daki Müslümanlar tarafından kınandı.Saldırının Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle bağlantılarının...

Google Haberlere Abone ol
Belçika'daki terör saldırısı Fransalı Müslümanları endişelendirdi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Yahudi Müzesi'ne düzenlenen ve dört kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı, Fransa'daki Müslümanlar tarafından kınandı.

Saldırının Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle bağlantılarının bulunduğu iddia edilen 29 yaşındaki Fransız vatandaşı Mehdi Nemmouche tarafından gerçekleştirildiğinin ortaya çıkmasından sonra Fransa İslam Konseyi'nden (CFCM) açıklama yapıldı.

CFCM Başkanı Dalil Boubakeur tarafından yapılan açıklamada, tekrarlayan Yahudi karşıtı eylemlerin Fransa'daki Müslüman toplumunda endişeye yol açtığı kaydedildi. Açıklamada Yahudi ve Müslüman toplumunu ilgilendiren bu eylemlerde bir tarafın direkt mağdur, diğerinin ise güçsüz tanık olduğunu vurgulandı. Hapishanelerde tuzağa düşürülen gençlerin terör örgütlerinin internet siteleri tarafından beyinlerinin yıkandığına da değinen Boubakeur, Fransa Müslümanlarının bu sürüklenmeye karşı alarma geçtiğini aktardı.

CFCM Genel Sekreteri Ahmet Oğraş da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, terör eylemini kınadığını belirtti. Fransa'daki Müslüman toplumunun sağduyulu kalması gerektiğini söyleyen Oğraş, İslam dininin terör değil, barış ve hoşgörü dini olduğunu her Müslümanın bunu anlatması gerektiğini kaydetti. Terör saldırısını gerçekleştiren Mehdi Nemmouche adlı şahsın hapishaneden çıktıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdiğini hatırlatan Oğraş, hapishanelerde radikalleşmeye karşı sistemin yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Fransa Camiler Birliği (UMF) Başkanı Muhammed Moussaoui ise İslam ve Müslümanların görüntüsünü çirkinleştiren bu radikalleşme fenomeninden derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Bu durumun Fransa'daki imamları ve diğer dini liderleri de harekete geçirmesi gerektiğine değinen Moussaoui, birlikte yaşamayı tehdit eden bu mekanizmalara karşı daha ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Fransa İslamofoi ile Mücadele Derneği de (CCİF) saldırıyı en sert ifadelerle kınadığını vurgulayarak yaşanan saldırıyla İslam dini arasında hiçbir bağ kurulmamasını istedi. CİHAN

Yorumlar