Belçika'da Türk asıllı vekiller yemin ederek göreve başladılar

Belçika'da 25 Mayıs seçimlerinde federal vekil olmayı başaran siyasiler parlamentoda yemin ederek göreve başladılar. 150 milletvekilinin yemin ettiği parlamentoda toplam 6 Türk asıllı vekil de bulunuyor.Geçtiğimiz ay yapılan seçimlerde aldıkları...

Google Haberlere Abone ol
Belçika'da Türk asıllı vekiller yemin ederek göreve başladılar

Belçika'da 25 Mayıs seçimlerinde federal vekil olmayı başaran siyasiler parlamentoda yemin ederek göreve başladılar. 150 milletvekilinin yemin ettiği parlamentoda toplam 6 Türk asıllı vekil de bulunuyor.

Geçtiğimiz ay yapılan seçimlerde aldıkları oylarla milletvekili olmayı başaran siyasiler federal mecliste yemin ederek göreve başladılar. Toplam 150 milletvekili yemin ederken, 6 Türk asıllı vekil de önümüzdeki 5 yıl Federal Milletvekili olarak görev yapacaklar. Yeşiller’den Meyrem Almacı, Yeni Flaman İttifakı Partisi NV-A’dan Zuhal Demir ve Parti Sosyalist PS’ten Özlem Özen federal meclise tekrar girmeyi başaran siyasiler olarak yemin ederlerken, PS’ten Emir Kır, Sp.a’dan Fatma Pehlivan ve Hıristiyan Demokratlar CD&V’den Veli Yüksel ilk kez federal milletvekili olarak görev yapacaklar. Babası Faslı ve annesi de Türk olan Nawal Ben Hamou da milletvekili olarak yemin edenler arasında yer aldı. Seçilerek yemin eden vekiller 5 yıl boyunca milletvekili olarak görev yapacaklar.

Saint Josse Belediye Başkanı olarak seçimlere giren ve Federam Milletvekili olmayı başaran Türk asıllı adaylardan biri olan Emir Kır, onur verici bir an yaşadıklarını belirtti. Emir Kır, "Federal mecliste yeni sorumluluklar alıp vatandaşları layıkıyla temsil etmek bizleri mutlu ediyor." dedi. Kır açıklamalarının devamında kendisine destek olan ailesi ve seçmenlere de teşekkür etti.

Bölge Milletvekilliğinden Federal Milletvekilliğine geçen eski Senatör Fatma Pehlivan da açıklamalarında siyasete girip seçilmeyi başaran ilk Türk asıllı vekillerden olduğunu ve uzun yıllar sonra hala ayakta olmanın sevindirici olduğunu aktardı. Bu zamana kadar yaptığı çalışmaların seçmenler tarafından ödüllendirildiğini de belirten Pehlivan, kendisine gösterilen destekten dolayı teşekkür etti.

Yine Bölge Parlamentosundan Federal Parlamentoya seçilmeyi başaran siyasilerden olan Veli Yüsek, seçmenleri ve Türk toplumu adına çok mutlu olduğunu ifade etti. Yüksel, bölge parlamentosundaki hizmetlerine federal parlamentoda devam edeceğini de aktarırken, "Edindiğimiz tecrübeleri buraya katararak vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm aramaya devam edeceğiz." dedi.

İkinci kez Federak Milletvekili olan Zuhal Demir de tekrar okula başlayan bir çocuk gibi hissettiğini, mutlu ve heyecanlı olduğunu aktardı. Zuhal Demir, çalışmalarına devam edeceği için de mutlu olduğunu belirtirken, kapısının herkese açık olduğunu iletti.

En yüksek oyu alan siyasilerden biri olan Meyrem Almacı da önümüzdeki 5 yılda önemli konularda toplumun sesini duyurmaya devam edeceğini belirtti. Almacı, seçmenlerin hepsine tek tek teşekkür ettiğini de belirtirken "44 bin oy topladık. Çok yüksek bir sayı. Bu desteği onların sözcüsü olarak değerlendireceğim. Hepsine kapım açık." dedi.

PS partisinden ikinci kez seçilen Özlem Özen de vatandaşların kendisine güvenerek oy verdikleri için çok mutlu olduğunu ve bunun karşılığını da çalışarak vereceğini aktardı.

Nawal Ben Hamou da açıklamalarında ilk kez seçilmesinin heyecanını yaşadığını ancak mutlu bir heyecan olduğunu aktardı. Hamou mecliste elinden geldiği kadar toplumun sorunlarına yönelik çalışmalar yapacağını aktardı. CİHAN

Yorumlar