Belçika Başbakanı Di Rupo: Türkler Belçika’nın gelişimine büyük katkı sağladı

Türk işgücünün Belçika’ya gelişinin 50. yılının kutlandığı festivalde Türklere seslenen Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, “Türklerin Belçika’ya göçü mükemmel bir şey, çünkü kendi büyüklerim gibi sizin büyükleriniz de bu ülkenin gelişimine büyük katkı sağla.

Google Haberlere Abone ol
Belçika Başbakanı Di Rupo: Türkler Belçika’nın gelişimine büyük katkı sağladı

Türk işgücünün Belçika’ya gelişinin 50. yılının kutlandığı festivalde Türklere seslenen Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, “Türklerin Belçika’ya göçü mükemmel bir şey, çünkü kendi büyüklerim gibi sizin büyükleriniz de bu ülkenin gelişimine büyük katkı sağladı.” dedi.

Türk Telekom sponsorluğu ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın himayesinde gerçekleşen 50. Yıl Festivali’nde sürpriz bir konuk geceye damgasını vurdu. Brüksel’in meşhur Rogier Meydanı’nda yapılan festivale katılan Belçika Başbakanı Elio Di Rupo, Belçikalı Türklerle selamlaşarak, “50. yılınız kutlu olsun” mesajı verdi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) Türklerin 50 yıllık serüvenini de değerlendiren Di Rupo, Türkleri iki kültürü bir arada taşıyan dost bir millet olarak tanımladı. Di Rupo, “Türkler mükemmel bir şekilde entegre olup aynı zamanda kendi benliklerini de muhafaza etmeyi başarmış bir toplumdur.” dedi.

Belçika doğumlu ünlü pop sanatçısı Hadise'nin kapanış konseri öncesi kalabalığa seslenen Başbakan Di Rupo, "Türklerin Belçika’ya 50 yıl önceki göçü mükemmel bir olay.” dedi.

Kendisi de İtalyan bir maden işçinin çocuğu olan Di Rupo, “Sizin büyükleriniz de benim babam gibi Belçika'ya işçi olarak geldi ve Belçika ekonomisine büyük katkılar sağladığı.” diyerek herkesin ‘50. yıl’ bayramını kutladı.

Türk federasyonlarının açmış olduğu stantları da tek tek ziyaret eden Belçika Başbakanı, Belçika-Türk Dostluk Derneği’nin (Beltud) düzenlediği 50. Yıl Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserleri inceleyip, başkan Seval Kayman’dan bilgi aldı. Stantta kendisine sunulan Türk çayının eşliğinde Beltud yetkilileri ile sohbet eden Di Rupo, festivale katılmanın kendinde pozitif ve huzurlu duygular uyandırdığını aktardı. CİHAN

Yorumlar