Bekir Bozdağ’dan medya ve STK temsilcilerine ayrımcılık

Bir dizi temaslar için dün Brüksel’e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB yetkilileri ile görüşmelerini sadece hükümete yakın olarak bilinen medya ve STK temsilcilerine değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bekir Bozdağ’dan medya ve STK temsilcilerine ayrımcılık

Bir dizi temaslar için dün Brüksel’e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB yetkilileri ile görüşmelerini sadece hükümete yakın olarak bilinen medya ve STK temsilcilerine değerlendirdi. Bozdağ’ın Belçika’daki kanaat önderleriyle yaptığı programa bazı STK temsilcilerinin davet edilmemesi büyük tepki topladı.

Anadolu Ajansı (AA) Brüksel ofisini ziyaret eden Bozdağ temasları hakkında sadece AA’ya açıklamalarda bulundu. "Yoğun dezenformasyon altında gerçeklerin gözden kaçırıldığını" belirterek şikâyette bulunan Bozdağ, diğer medya mensuplarının davet etmeyerek sadece AA’ya konuşması ayrımcılık olarak değerlendirdi. Belçika’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerinin büyük bir bölümünün ise yapılan programların hiçbirinden haberdar edilmemesi de tepkilerin büyümesine sebep oldu.

Ziyareti hakkında TC Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği ve TC Brüksel Büyükelçiliği tarafından medya mensuplarına da herhangi bir detay paylaşılmaması dikkat çekti.

KANAAT ÖNDERLERİ ARASINDA AYRIMCILIK

AA ziyareti sonrasında Bekir Bozdağ, Belçika’nın önde gelen kanaat önderleriyle ve STK temsilcisiyle görüşürken, birçok önemli kuruma da bu toplantıdan haber verilmedi. Belçika’nın en eski ve en köklü STK’larının başında gelen Türk Dernekler Birliği (UTV) ve Belçika Türk Dernekler Birliği (Turkse Unie), Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYAD), Fedactio gibi bir çok kurum temsilcisi davet edilmedi.

Programa davet edilmeyen yetkililer kendilerinin önemsenmeyen şahıslar pozisyonuna sokulduğunu ve bundan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Başka bir tepki de Türkiye’den gelen siyasilerin Türkiye siyasetini Belçika’ya taşımayın önerisine rağmen kendilerinin bunu yaptığı yönünde oldu. Programa davet edilmeyen STK temsilcileri ise bu tarz olayların Belçika içerisindeki birlikteliği zedeleyebileceği uyarısında da bulundu.

Programa davet edilen kurumlar arasında ise hükümete yakınlığıyla bilinen Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD, Yunus Emre Türk Kültür Enstitüsü, Müsiad, TOBB yetkilileri yer aldı. CİHAN

Yorumlar