Bayırbucak'tan gelenlerin sayısı 4 bini aştı

Rusya ve Suriye'nin yoğun bombardımanları altındaki Türkmen bölgesi Bayırbucak'tan Türkiye'ye 4 bin kişi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bayırbucak'tan gelenlerin sayısı 4 bini aştı

Hatay Valiliği, Suriye'nin kuzeybatısında Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesinden son 4 günde 4 bin 19 kişinin geldiğini söyledi.

Suriye ordusu, Rusya'nın hava desteğiyle birlikte Bayırbucak bölgesinde asakeri harekatlar yürütüyor.

Suriye sınırında Hatay'a bağlı Güveççi köyüne çadır kent yapımı kararı alındı.

Bayırbucak bölgesindeki çatışmalardan kaçanlar, Türkiye'ye girişlerinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan çadır kentlere yerleştiriliyor.

Image copyrightRIA NovostiImage captionRus savaş uçakları Suriye'nin kuzeybatısındaki operasyonlarını yoğunlaştırmış durumda.

Suriye ordusunun ve Rus hava operasyonlarının, büyük ölçüde Türkmenlerin yaşadığı Yamadi kampına doğru ilerlemesi nedeniyle kamp tahliye edilmiş ve kampta kalanların büyük kısmı da sınırı geçerek Türkiye'ye gelmişti.

AFAD'dan yapılan açıklamada "Saldırılar Yamadi kampına kadar uzanınca, ilk etapta büyük kısmı bebek, çocuk ve kadın olan 731 kişi ülkemize giriş yapmıştır" dendi.

Birleşmiş Milletler (BM), sadece son 2 ayda bölgede 12 bin 733 kişinin evini terk etmek durumunda kaldığını belirtiyor ve Suriye ordusunun ilerlemeye devam etmesi durumunda evini terk eden kişi sayısının da artabileceği uyarısını yapıyor.

Yorumlar