Bavyera, Hitler’in “Kavgam” kitabına ambargo koydu

Telif hakları 2015′te sona eren Nazi lideri Hitler’in “Kavgam/Mein Kampf” adlı kitabının yayınlanmasına Bavyera eyalet yönetimi veto koydu.

Google Haberlere Abone ol
Bavyera, Hitler’in “Kavgam” kitabına ambargo koydu

Telif hakları 2015′te sona eren Nazi lideri Hitler’in “Kavgam/Mein Kampf” adlı kitabının yayınlanmasına Bavyera eyalet yönetimi veto koydu. Münih, kitabı yayınlayanlar aleyhine dava açacağını duyurdu.

Almanya’da Nazi diktatörü Adolf Hitler’in “Kavgam” adlı kitabının Bavyera eyalet yönetiminde bulunan telif hakları 2015 yılında doluyor.

Bu tarihe kadar kitabın Almanya’da yeniden yayınlanmasına izin vermeyen eyalet yönetimi telif haklarının bittiği 2015 yılından sonra da mücadelesini sürdüreceğini duyurdu.

Daha önce Münih’te bir enstitü tarafından bazı bölümlerinin ilave açıklamalarla birlikte basılması tartışılırken, Bavyera eyalet yönetiminden buna karşı sert açıklama geldi.

Eyaletin Başbakanlık Dairesi Şefi Christine Harderthaur, “Eğer bir yayınevi söz konusu kitabı yayınlamak isterse, hükümetimizin açacağı davayı göze almalıdır.” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Eyalet Başbakanı Horst Seehofer ise, ırkçı parti NPD’nin yasaklanması tartışılırken, Hitler’in kitabının yayınlanmasının tam tersi istikamete atılmış bir adım olacağı yorumunu yaptı.

Yayınevleri, eyalet yönetiminin telif hakkının sona ermesine karşın böyle bir yola başvuracak olmasını şaşkınlıkla karşılarken, Almanya’daki tartışma, uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor. CİHAN

Yorumlar