Başörtülü milletvekili adayı Kulululardan oy bekliyor

İsveç'te Yeşiller Partisi'nden milletvekili adayı olan Derya Uzel, ülkede yaşayan 40 bin Kululu hemşehrisinden partisine oy bekliyor.İsveç'te sonbaharda genel seçimlerde de Stockholm 6. bölgeden 25. sıradan milletvekili adayı olan Türk asıllı...

Google Haberlere Abone ol
Başörtülü milletvekili adayı Kulululardan oy bekliyor

İsveç'te Yeşiller Partisi'nden milletvekili adayı olan Derya Uzel, ülkede yaşayan 40 bin Kululu hemşehrisinden partisine oy bekliyor.

İsveç'te sonbaharda genel seçimlerde de Stockholm 6. bölgeden 25. sıradan milletvekili adayı olan Türk asıllı Derya Uzel, 3 bin 500 tercihli oy alması durumunda, İsveç Parlamentosu'na girebilecek.

Hali hazırda Stockholm Spånga Beledşiyesinde meclis üyesi olan ve Eylül'de yapılacak seçimlerde 18. sırdan yeniden belediye meclis üyeliğine adaylığını koyan genç siyasetçi, ilk defa milletvekilliğine de adaylığını koydu.

Yeşiller Partisinin Derya Uzel için hazırlattığı İsveççe ve Türkçe tanıtım reklamı billboardlarda yerini aldı. İsveç'te yaşayan 130 bin Türkün oyuna talip olduğunu söyleyen genç siyasetçi Derya Uzel, özellikle Konya'nın Kulu ilçesinden gelen İsveç vatandaşı hemşehrilerinin oyuna talip olduğunu kaydetti.

Yaz tatili nedeni ile Kulu'da bulunan hemşehrilerinin Ankara'daki İsveç Konsolosluğu'na giderek kendisi için oy kullanmalarını isteyen Uzel, "İlk defa Yeşiller Partisi'nden milletvekili adayıyım. Partim beni 25. sıradan aday gösterdi. Meclise milletvekili olarak girmem için 3 bin 500 tercihli oya ihtiyacım var. Kululu hemşehrilerimin birçoğu seçim bölgemde yaşıyor. Bölgede oturan bütün Türk kökenli ve Kululu hemşehrilerimin oylarına talibim." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar