Başörtülü çalışanını işten çıkaran hastaneden savunma

Almanya'nın Dortmund şehrindeki Katolik Johannes Hastanesi’nin Genel Müdürü Günther Nierhoff, başörtüsü takmaya başlayan hemşirenin işten çıkarılmasını savundu. Nierhoff, hastane çalışanlarının iş yeri kuralı olan başörtüsü...

Google Haberlere Abone ol
Başörtülü çalışanını işten çıkaran hastaneden savunma

Almanya'nın Dortmund şehrindeki Katolik Johannes Hastanesi’nin Genel Müdürü Günther Nierhoff, başörtüsü takmaya başlayan hemşirenin işten çıkarılmasını savundu. Nierhoff, hastane çalışanlarının iş yeri kuralı olan başörtüsü yasağını bildiklerini, uzun yıllardır burada çalışan Faslı hemşirenin de bu gerçeği çok iyi bildiğini, buna rağmen aldırış etmediğini söyledi.

Nierhoff, "Biz ne başörtüsüne ne de farklı din mensubu vatandaşlara karşıyız. Tek görevimiz hastaların dinine, kökenine bakmadan onları tedavi etmek." dedi.Çalışanların hangi dine mensup olduklarını gösteren unsurların işyerinde gizli kalması gerektiğini ileri süren genel müdür, “Bize gelen hastalar onlara yardım edeceğimizi bildiği için geliyor, başörtülü biri tarafından muhatap olmak için gelmiyor.” dedi. Hastanelerinde çok sayıda Müslüman hemşire ve bayan doktorun çalıştığını, uygulamanın bugüne kadar sorun teşkil etmediğini söyledi.

Nierhoff, "İşyerimizde Müslüman sembollerinin çalışanlar tarafından taşınmasını istemiyoruz. Bu bizim Hıristiyan geleneklerimize aykırı." diyerek çelişkili açıklamalarda bulundu. Yasağın ayrımcılık anlamına gelmediğini iddia eden Nierhoff, "Hastanede farklı inanışları olan hastalara ait sessizlik odası bulunuyor. Müslüman hastalara yönelik veda odası ve ölü yıkama yerimiz mevcut. Mutfakta Müslüman hastaların dini hassasiyetlerine dikkat ediyoruz." diyerek ayrımcılık yapmadıklarını savundu.

36 yaşındaki iki çocuk annesi Faslı anne, aynı hastanede meslek eğitimi almış ve 2002 yılında hemşire olarak çalışmaya başlamıştı. Hemşirenin açtığı davanın ilk duruşması 1 Ağustos’ta başlayacak. CİHAN

Yorumlar