Başkan Obama'dan öğrencilere borç ödeme kolaylılığı

ABD Başkanı Barack Obama, yaklaşık 5 milyon öğrencinin kredi borcunu geri ödeme kolaylılığını içeren kararnameyi imzaladı. Yeni kararnameye göre öğrenciler, aylık gelirlerinin yüzde 10'u ile kredi borcunu 20 yılda ödeyebilecek. Öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Obama'dan öğrencilere borç ödeme kolaylılığı

ABD Başkanı Barack Obama, yaklaşık 5 milyon öğrencinin kredi borcunu geri ödeme kolaylılığını içeren kararnameyi imzaladı. Yeni kararnameye göre öğrenciler, aylık gelirlerinin yüzde 10'u ile kredi borcunu 20 yılda ödeyebilecek.

Öğrenci kredileri konusunda gerekli adımları atmayan Cumhuriyetçileri eleştiren Başkan Obama, “Büyük petrol şirketi iseniz, sizi müdahafa ederler. Ama öğrenciyseniz size başarılar dilerler.” dedi. Başkan Obama ayrıca Kongre’nin öğrenciler üzerindeki borcunu hafifletmek için harekete geçmesi gerektiğini hatırlattı.

Demokrat Partili senatörler, öğrencilerin daha düşük faizle kredi almasını içeren yasa teklifinde bulundu. Cumhuriyetçiler ise, düşük faizli kredinin devlete yüksek maliyeti olacağı gerekçesi ile kanun teklifine çok sıcak bakmıyor.

ABD'de üniversiteli öğrencilerin yüzde 71’i ortalama 29 bin 400 dolarlık kredi borcu ile mezun oluyor. Obama tarafından imzalanan kararname, Aralık 2015’te yürürlüğe girecek. CİHAN

Yorumlar