Başbakan'ın Eleştirisi İspanyolcaya Çevrildi

İspanyollar Erdoğan’ı topa tuttu ağır eleştiriler getirdi. İspanya'da bir internet sitesi ise Erdoğan'ın “sert söylemini” İspanyolca'ya çevirerek video olarak yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın Eleştirisi İspanyolcaya Çevrildi

Başbakanın gazetecilere takındığı tavrı “saldırgan” olarak niteleyen gazeteciler “Bu başbakanı gördükten sonra Türkiye’de neden bu kadar çok gazeteci hapis yatıyor şimdi daha iyi anlıyoruz” dediler.
Türkiye’de başbakan tarafından azarlanan Türk gazeteci İspanya’da kahraman ilan edildi. İspanyol basını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soru soran gazeteciye verdiği cevabı ve üslubu “saldırı” olarak niteleyerek “İspanyol başbakan ve ekibi Türkiye’de siyasi olarak gergin bir ortam bulacaklarını tahmin ediyorlardı ancak başbakanın gazeteciye vermiş olduğu bu saldırgan tavrı hesaba katmamışlardı” yorumunda bulundu. 

El Pais gazetesi, ironik bir başlık atarak “Rajoy Türkiye’nin AB’ye girişini desteklerken Erdoğan da bir gazeteciye saldırıyordu” cümlelerini kullandı. İki başbakanın düzenlemiş olduğu ortak basın toplantısına yolsuzlukların damgasını vurduğunu ileri süren gazete, Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin her kesiminden yolsuzluklarla ilgili eleştiriler almaya başladığını belirtti. Gazete Türkiye’yi Kazakistan ile karşılaştırarak “İspanya başbakanı totaliter rejimin hüküm sürdüğü Kazakistan ziyaretinde bile diplomatik nezaketlere uyarak özgürlüklerle ilgili görüş belirtip eleştiri yapmaktan kaçınmıştır” sözlerini etti. 

El Pais gazetesi İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un bir İspanyol gazetecinin “Türkiye’de internetin kısıtlanması ve Erdoğan’ın yargıyı kontrol altına alması hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna biz bir ülkenin içişleri ile ilgili yaşananları tartışmadık dese de Türk başbakanın hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı konusunda kendisine güvence verdiğini söyledi” diye yazdı.

Gazete, İspanyol başbakana sorulan yolsuzluklarla ilgili soruya Rajoy’un gayet soğukkanlı cevap vermesine rağmen Türk başbakanın aynı yöndeki soruya gazetecinin gözünün içine bakarak tehdit edercesine cevaplamasının anlaşılmaz olduğunu kaydetti. Gazete son olarak “Türkiye’nin Çin’den sonra en fazla gazetecinin hapis cezası almasını bu basın toplantısını gördükten sonra daha da iyi anladıklarını” yazdı. 

İSPANYOLCAYA ÇEVİREREK YAYINLADILAR

İspanyol El Pais internet sitesi ise, Erdoğan'ın Zaman muhabirine yönelik “sert söylemini” İspanyolca'ya çevirerek video olarak yayınladı.

Yorumlar