Başbakan Solberg: Malala Yusufzai, gençler için bir ilham kaynağı

Kız çocuklarına eğitim hakkını savunduğu için Taliban militanları tarafından başından vurulan 16 yaşındaki Pakistanlı Malala Yusufzai, Norveç'i ziyaret ediyor. Yusufzai, Başbakan Erna Solberg ve Dışişleri Bakanı Børge Brende'le Başbakanlık...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Solberg: Malala Yusufzai, gençler için bir ilham kaynağı

Kız çocuklarına eğitim hakkını savunduğu için Taliban militanları tarafından başından vurulan 16 yaşındaki Pakistanlı Malala Yusufzai, Norveç'i ziyaret ediyor. Yusufzai, Başbakan Erna Solberg ve Dışişleri Bakanı Børge Brende'le Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.16 yaşındaki Pakistanlı genç, Başbakan Solberg'ten, Pakistan'da eğitim göremeyen kız çocukları için destek istedi.

Malala Yusufzai, Norveçli öğrencilere eğitimin önemine ilişkin bazı mesajlar da verdi. Yusufzai, öğrencilere derslerine iyi çalışmaları, eğitimlerini aksatmamaları konusunda hatırlatmalarda bulundu. Pakistanlı genç, Norveçli öğrencilerin eğitim konusunda, diğer ülke çocuklarına göre oldukça büyük bir fırsata sahip olduklarını kaydetti. Dünyada 56 milyon eğitimsiz çocuk için mücadele edeceğini, bunun kendisi için en önemli misyon olduğunu belirtti. Başbakan Erna Solberg, bugün, Malala Yusufzai'nin gençler için büyük bir idol ve ilham kaynağı olduğunu dile getirdi.

Malala, 2012 yılının Ekim ayında, okul yolu dönüşünde Taliban militanları tarafından başından vurulmuştu. Saldırıda ağır şekilde yaralanmasına rağmen tedavisinin ardından çocukların eğitim hakkını savunmaya devam eden Malala, BM Gençlik Meclisi'nde yaptığı konuşmada "Teröristler, benim hedeflerimi ve isteklerimi değiştirebileceklerini düşündü. Düşündüklerinin aksine Zayıflık, korku ve umutsuzluk öldü; güç, cesaret ve tutku doğdu." ifadelerini kullanmıştı. Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Malala'yı 'dünyanın en cesur kızı' olarak nitelemişti.

İngiltere’nin Birmingham şehrinde bulunan Edgbaston Lisesi’nde eğitim gören Malala, 2013'te Britanya’nın Gururu Ödülü'ne layık görülmüş, ödülünü, eski İngiliz futbolcu David Beckham’ın elinden almıştı. CİHAN

Yorumlar