Başbakan Erdoğan'ın nefret söylemi ABD'ye taşındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, meydanlarda Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi aleyhine kullandığı nefret ve hakaret söylemleri ABD’ye taşındı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın nefret söylemi ABD'ye taşındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, meydanlarda Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi aleyhine kullandığı nefret ve hakaret söylemleri ABD’ye taşındı. Connecticut eyaletinin West Haven şehrinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi (TCC) binasının karşısında bulunan bir evin duvarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce hakaret içerikli yazılar yazıldı. Yaklaşık 7 yıldır West Haven’de bulunan ve Türk-Amerikan toplumuna hizmet veren TCC’ye yönelik bu yazılı saldırı bölgede tepkiye neden oldu.

Evinin duvarında kırmızı boyayla yazılmış yazıyı gören Amerikalı ev sahibi durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis yetkilileri, Türkçe olduğu için yazıyı anlamayınca, evin karşısında yer alan Türk Kültür Merkezi'nden yardım istedi. Yazının hakaret içerdiğini öğrenenen polis, evin yakınlarında bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

TCC West Haven şubesi Koordinatörü Mehmet Elmacı, bu olayla birlikte Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında ve televizyonlarda kullandığı nefret söyleminin, Türkiye sınırlarını aşarak Amerika'ya ulaştığına şahit olduklarını söyledi. Yıllardır bölgede hizmet verdiklerini fakat ilk kez bu tarz bir hakarete maruz kaldıklarını belirten Elmacı, “Biz bir kültür merkeziyiz. Siyasilerle herhangi bir kavgamız yok. Bu bölgede yaşayan insanlara Türk kültür ve geleneğini anlatmaya çalışıyoruz. Başbakanın sert söylemlerinden etkilenerek bu yazıları yazanları esefle kınıyoruz. Konuyla ilgili polise şikayetimizi ilettik. Failleri bulmak için çalışıyorlar.” dedi.

CİHAN

Yorumlar