Başbakan Erdoğan, Pakistan’a geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in daveti üzerine Pencap Eyaleti’nin başkenti Lahor’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, Pakistan’a geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in daveti üzerine Pencap Eyaleti’nin başkenti Lahor’a geldi.

Trabzon’dan yola çıkan Başbakan Erdoğan’ı Lahor Havaalanı’nda Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’nin Pakistan Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve diğer ilgiler karşıladı.

Erdoğan, buradan ikametine ayrılan otele geçti. Erdoğan, Pakistan ziyareti kapsamında Lahor ve başkent İslamabad'da bir dizi temaslarda bulunacak. Pencap Eyalet Başbakanı Şerif’le bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra iki ülke iş adamlarının iştirakiyle düzenlenecek Türk-Pakistan İş Forumu toplantısına katılacak. Erdoğan, akşam ise, kurtuluş savaşına destek amacıyla Lahor Meydanı’nda yaptığı tarihi konuşmasıyla bilinen Pakistanlı şair Muhammed İkbal’in mezarının da bulunduğu tarihi Padişah Camii’nde onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan, 24 Aralık'ta ise ziyaretinin ikinci durağı başkent İslamabad’a geçecek. Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından kabul edilecek Erdoğan, daha sonra Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile bir görüşme yapacak.

Erdoğan'a Pakistan ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu eşlik ediyor.

Ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra Afganistan ve Suriye’deki son gelişmeler ele alınacak, bölgesel ve uluslararası bazı konularda görüş alış verişinde bulunulacak.

CİHAN

Yorumlar