Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir telefon görüşmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir telefon görüşmesi yaptı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Filistin Devlet Başkanı Abbas, telefonla aradığı Başbakan Erdoğan’a, İsrail ve Filistin arasında ABD gözetiminde sürdürülmekte olan görüşmeler hakkında bilgi verdi. Abbas’ın görüşme sırasında, Filistinliler arasında uzlaşının sağlanması amacıyla El Fetih ile Hamas yetkilileri tarafından yürütülen çalışmalara da değindiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a Türkiye olarak Ortadoğu barış sürecine büyük önem verdiklerini; bu çerçevede İsrailli ve Filistinli taraflar arasında sürdürülen görüşmelerin Birleşmiş Milletler kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde, 1967 öncesi sınırlarda, iki halkın barış ve güvenlik içinde yanyana yaşayacağı iki devletli bir çözümle sonuçlanmasını ümit ettiklerini belirtti.

Filistinliler arasında bir an önce uzlaşı sağlanması temennisinde bulunan Erdoğan’ın, Türkiye’nin Filistinlilere yönelik siyasi ve ekonomik desteğinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladığı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar