Başbakan Erdoğan: 17 Aralık'ta milli değerler hedef alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile Türkiye'de milli değerlerin hedef alındığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: 17 Aralık'ta milli değerler hedef alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile Türkiye'de milli değerlerin hedef alındığını savundu. Erdoğan, "Yolsuzluk ve rüşvet kılıfı altında Türkiye’nin mili değerlerine, milli kurumlarına, milli politikalarına saldırı düzenlediler. Türkiye’yi yurt dışında karalamak suretiyle istikrarla büyüyen ekonomiyi sarsmak istediler." dedi

Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından Berlin'de düzenlenen salon toplantısında Türklere hitap etti.

Konuşmasında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim bu akşam Berlin başka. Berlin'den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Nedir o? Şimdi soruyorum birileri ahkam kesiyor. Efendim Türkiye'de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz nokta burası. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede 230 milyar dolarlık milli geliri 800 milyar doların üzerine nasıl çıkaracaksın?" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, konuşmasının AK Parti icraatlarını anlattığı bölümünde Türkiye'nin 5'inci uydusunun da Ankara Kazan'da inşa edileceğini kaydetti.

1960 ve 1980'de Türkiye'de demokrasiye darbe vurulduğunu anlatan Erdoğan, "Hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye'de artık milli iradeye, sandığa, demokrasiye en güçlü şekilde sahip çıkan bir iktidar var. Yolsuzluğa asla izin vermeyen, göz yummayan müsamaha göstermeyen bir iktidar var. Bu tür iftiralarla bir yargı darbesinin yapılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor. Yolsuzluk iftirası ile kurdukları tuzak, asıl gayeler ortaya saçılıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "11 yıl boyunca nice tuzaklarla karşılaştık. Nice senaryoya, nice sabotajlara maruz kaldık. Darbe senaryoları ürettiler, başarısız oldular. Partimizi kapatmak istediler, sonuç alamadılar. Provokasyonlar yaptılar, hatta cinayetler işlediler. Netice elde edemediler. Ekonomiyi sarsmak istediler, yine başarısız oldular. İşte şu anda da aynısını yapmaya çalışıyorlar. Önce Gezi olaylarında denediler olmadı. Şimdi de 17 Aralık darbe girişimiyle çok sayıda milli değerimizi hedef aldılar, yine sonuç alamadılar. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfı altında Türkiye’nin mili değerlerine, milli kurumlarına, milli politikalarına saldırı düzenlediler. Türkiye üzerine kirli hesaplar yapanların, bu hesapları gerçekleştirmek için kullanılan maşaların heveslerini kursaklarında bıraktık. Kim olursa olsun yolsuzluğa, hırsızlığa, usulsüzlüğe asla izin vermeyen, müsamaha göstermeyen, göz yummayan bir iktidar var. Bu tür iftiralarla bir yargı darbesinin yapılmasına, milli iradenin tekrar çalınmasına izin vermedik, vermeyeceğiz."
CİHAN

Yorumlar