Başbakan Abbott: Yurtdışından evlat edinme kolaylaşacak

Avustralya Federal Başbakan Tony Abbott'un, halkın yurt dışından evlat edinmelerini teşvik etmek istediği belirtildi. Federal hükümet tarafından yeni yayınlanan bir rapora göre, yurt dışından evlat edinmek isteyen Avustralyalı aileler uzun...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Abbott: Yurtdışından evlat edinme kolaylaşacak

Avustralya Federal Başbakan Tony Abbott'un, halkın yurt dışından evlat edinmelerini teşvik etmek istediği belirtildi. Federal hükümet tarafından yeni yayınlanan bir rapora göre, yurt dışından evlat edinmek isteyen Avustralyalı aileler uzun bekleme süresi, ağır masraf ve karmaşık işlemler nedeniyle büyük zorluklarla karşıya. Söz konusu durumu göz önünde bulunduran hükümet, ilk adımı attı.

Geçen yıl, “Ailelerin yurt dışından evlat edinebilmelerini çok çok daha kolay bir hale getirmek istiyoruz.” şeklinde açıklama yapan Başbakan Tony Abbott, önceki gün söz konusu açıklamasını pekiştiren bir adım attı. Başbakan Abbott’ın, Göçmen Bakanı Scott Morrison’a yurt dışından evlat edinebilmenin kolaylaşması için göçmen kanunlarında gerekli değişikliklerin yapılması yönünde talimat verdiği açıklandı. Öte yandan Eyalet başbakanları ve ilgili bakanlarla başkent Canberra’da bir toplantı yapan Tony Abbott, konuyla ilgili İçişleri Bakanı George Brandis ve Sosyal Hizmetler Bakanı Kevin Andrews’i görevlendirdi.

Bu arada Avustralya Federal Hükümeti, Güney Afrika ile evlat edinmeyi kolaylaştırabilmek amacıyla özel bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya Başbakan Abbott imza attı. Hali hazırda ise aralarında Tayvan, Tayland ve Güney Kore’nin de bulunduğu ülkelerle bu tür anlaşmalar mevcut. Evlat edinmenin kolaylaştırılması için çalışmalar yapan Deborra-Lee Firness, hükümetin Güney Afrika ile yapılan anlaşmanın, benzerine ilave olarak 6 değişik ülke ile daha imza atmayı düşündüğünü belirterek, “Burada bütün derdimiz, çocukların kendilerine uygun aileler bulabilmesi.” dedi. Evlat edinme konusunda, hükümetin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının da yer almasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği açıklandı. Çalışmanın önümüzdeki dönemde bürokrasideki engellerin kaldırılarak, daha somut bir yapıya kavuşturulması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar